Helsingin kaupunki suunnittelee Aleksis Kiven kadulle peruskorjausta Sturenkadun ja Hämeentien väliselle osuudelle. Muutoksia on tulossa myös korttelin mitalle Fleminginkatua.

Remontissa uusitaan kadun alla kulkevat vesi- ja viemäriputket, kadun pintarakenteet, valaisinpylväät sekä Pasilan suunnan raitiotiekiskot.

Peruskorjauksen yhteydessä uusitaan myös Aleksis Kiven kadun keskiosassa sijaitseva lehmuskujanne Fleminginkadun ja Harjukadun väliseltä osalta. Lähes 50 puuta on osoittautunut tutkimuksissa huonokuntoisiksi, minkä vuoksi ne korvataan uusilla, suurikokosilla taimilla. Harjukadun ja Kinaporinpuiston välisellä osuudella valtaosa nykyisistä puista voidaan säilyttää ja lisäksi aukkopaikkoihin istutetaan uusia taimia. Remontin valmistuttua kujanteessa on lähes 150 puuta.

Joukkoliikenteen nopeuttamiseksi Aleksis Kiven kadulle tulee joukkoliikennekaista busseille ja raitiovaunuille Fleminginkadun ja Sturenkadun välille Pasilan suunnan ajoradalle. Lisäksi kaksi raitiovaunupysäkkiä yhdistetään yhdeksi uudeksi pysäkiksi. Uusi pysäkki tulee Fleminginkadulle Aleksis Kiven kadun risteyksen tuntumaan. Pysäkit poistuvat Aleksis Kiven kadulta S-Marketin edestä sekä Fleminginkadulta Helsinginkadun risteyksen vierestä.

Pääosin kaista- ja pysäkkijärjestelyiden takia alueelta poistuu 30 pysäköintipaikkaa, mikä vastaa noin 20 prosentin vähennystä.

Pyöräliikenne siirretään kadun keskiosan puukujanteelta ajoradan reunoille yksisuuntaisille pyöräkaistoille. Puukujanne varataan jalankulun käyttöön. Yksisuuntaiset pyöräkaistat parantavat pyöräilijöiden turvallisuutta risteyksissä ja pyörätieverkoston jatkuvuutta. Yksisuuntaisia pyöräväyliä on tarkoitus myöhemmin jatkaa Aleksis Kiven kadulla Pasilaan asti.

Luonnokset esillä verkossa – keskustelutilaisuus 9. toukokuuta

Aleksis Kiven kadun ja Fleminginkadun katusuunnitelmien luonnoksista voi antaa palautetta 22. toukokuuta asti. Luonnoksiin voi tutustua 8.–22. toukokuuta kaupungin verkkosivuilla osoitteessa hel.fi/suunnitelmat kohdassa Katu- ja puistosuunnitelmat sekä kaupunkiympäristön asiakaspalvelussa osoitteessa Sörnäistenkatu 1. Luonnoksia esitellään myös keskustelutilaisuudessa torstaina 9. toukokuuta kello 17–19 Vallilan kirjastossa, Päijänteentie 5.

Luonnoksista työstetään saadun palautteen pohjalta katusuunnitelmaehdotukset, joista voi vielä tehdä muistutuksen ennen kuin ehdotukset viedään kaupunkiympäristölautakunnan käsiteltäviksi. Katusuunnitelmat perustuvat liikennesuunnitelmiin, jotka kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi vuonna 2015.

Peruskorjaus on tarkoitus aloittaa vuosina 2021–2022.


Kiinnostaako sinua harrastukset ja siihen liittyvät jutut? Käy piipahtamassa myös harrasta.net sivustoon!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.