Räntäsateesta ja kaamosajasta huolimatta Scanoffice Oy:n katolle Espooseen asennettiin aurinkovoimala, jossa testataan uutta kotimaista kattokiinnikejärjestelmää.

Suomalaisten huoli ilmastonmuutoksesta on kasvanut. Samaan aikaan aurinkovoimaloiden hinnat ovat laskeneet houkuttelevalle tasolle. Omalta katolta tuotetusta sähköstä ei myöskään tarvitse maksaa siirtokustannuksia tai veroja. Näistä syistä johtuen aurinkosähkön pientuotanto Suomessa on kasvanut nopeasti.

Vastoin ennakko-oletusta aurinkovoimalan voi asentaa talvellakin. Paksu lumikerros katolla on hidaste, mutta muutoin talvi voi olla paras aika voimalan rakentamiselle. Talvella parhaillakin asennusryhmillä on usein aikaa uusille urakoille. Lisäksi kesäsesongin ulkopuolella myyjien kanssa on helpompi päästä sopuun hinnasta.

Scanoffice Oy on Pohjoismaiden suurin lämpöpumppujen ja ilmastointilaitteiden maahantuonti- ja tukkuliike. Viime vuosina yritys on panostanut kasvavaan aurinkosähkömarkkinaan. Omassa voimalassa testataan mm. uutta kotimaista kattokiinnikejärjestelmää, jonka toimivuudesta haastavissa Pohjolan olosuhteissa saadaan arvokasta tietoa. Voimalaan asennettiin myös kaksi Suomessa ennennäkemätöntä invertteriä, jotka muuttavat aurinkopaneeleiden tuottaman tasavirran sähköverkkoon sopivaksi vaihtovirraksi.

– Toimittamamme laitteet säästävät ympäristöä ja tuottavat merkittävää rahallista hyötyä asuntojen ja kiinteistöjen omistajille. Asiakkaidemme luottamus on meille tärkeää ja siksi testaamme kaikki tuotteemme itse, kertoo Scanofficen kehitysjohtaja Atte Kallio.

Aurinkovoimala on kannattava investointi, jonka suora rahallinen tuotto on vuosittain tyypillisesti 5-10 %. Lisäksi voimala nostaa rakennuksen arvoa ja tuottaa puhdasta energiaa. Aurinkosähkömarkkinan uskotaankin kasvavan voimakkaasti lähivuosina.

Fakta

  • Aurinkovoimalan teho 9,6 kWp
  • Tuotanto noin 8 200 kWh per vuosi, vastaa neljän kerrostalokaksion vuosikulutusta
  • Paneeleita yhteensä 35 kpl
  • Aurinkovoimala rakennettiin vuoden pimeimpään aikaan
  • Aurinkovoimalassa testataan uutta kotimaista kattokiinnikejärjestelmää ja kahta uutta invertteriä

Scanoffice Oy on Pohjoismaiden suurin lämpöpumppujen, ilmastointilaitteiden ja aurinkosähköjärjestelmien maahantuonti- ja tukkuliike. Asiakaskuntamme koostuu pääasiassa lämpöpumppu- ja LVIS-alan urakoitsijoista, ja toimimme Suomen ja Ruotsin markkinoilla. Maahantuonnin ja tukkukaupan lisäksi palveluihimme kuuluvat myös jälleenmyyjien koulutus, takuuasioiden käsittely sekä varaosa- ja tarvikepalvelut. Valitsemme tuotevalikoimaamme ainoastaan alan parhaat ja luotettavimmat merkkituotteet. Laadun ja tehokkuuden varmistamiseksi testaamme tuotteet aina itse, sekä osan yhteistyössä VTT:n kanssa.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.