Caverionille projekti Länsimetron Finnoon asemalle

Caverion on tehnyt projektisopimuksen GRK Infra Oy:n ja Aki Hyrkkönen Oy:n muodostaman työyhteenliittymä TYL LM Finnoon kanssa Länsimetron Finnoon aseman LVI-teknisistä järjestelmistä. Hankkeen rakennuttaja on Länsimetro Oy. Caverionin sopimuksen arvo on noin 7 miljoonaa euroa.

Caverion vastaa LVI-urakan toteutuksesta, johon kuuluvat aseman ja tunnelitilojen jäähdytys-, lämmitys-, vesi- ja viemäri-, sekä ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmien asennukset.  

Työyhteenliittymä TYL LM Finnoon urakassa rakennetaan Finnoon maanalainen metroasema, huoltotunneli ja siihen liittyvien yhdystunneleiden tunnelitilat sekä Meritien ja Finnoonsillan sisäänkäynnit. Lisäksi rakennetaan itäinen ja läntinen tekniikkakuilu sekä sammutusreitin kuilu. Rakennettavien tilojen pinta-ala on noin 22 000 m2. Urakka valmistuu vuonna 2022 ja koko Länsimetron kakkosvaiheen arvioidaan valmistuvan vuonna 2023, jolloin Matinkylä–Kivenlahti -osuus luovutetaan metro-operaattori HKL:lle. 

Espoon Finnoosta tulee Länsiväylältä merenrantaan asti ulottuva 17 000 asukkaan kaupunginosa, jonka keskusta syntyy metroaseman ympärille.


Harrastuksia? Katso silloin ihmeessä myös harrasta.net sivuston jutut ja aiheet!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.