Helsingin Lauttasaaren itärannalle, Veneentekijäntie 1-11 alueelle on ideoitu veneilyyn, retkeilyyn ja vapaa-aikaan liittyvää yritystoimintaa sekä asumista. Ideasuunnitelmasta voi kertoa oman näkemyksensä Kerro kantasi -palvelussa 24.11.2022 asti.

Veneentekijäntie 1-11 korttelissa toimivat veneilyalan yrittäjät hakevat kehittämisvarausta Lauttasaaren itärannalle sijaitseville tonteille. Kehittämisvaraussuunnitelma on nimetty Salakuljettajanrannaksi.

Nykyisin korttelissa sijaitsee veneilyyn liittyviä liike- ja huoltorakennuksia sekä varastoja. Veneentekijäntie 1-11 tonteilla toimivat vuokraoikeudenhaltijat ovat Oy Maritim Ab, Oy Otto Brandt Ab, Marinepalvelu Oy, Pencentra Oy, J. Leeve Oy ja Kiinteistö Oy Martinkuja 4.

Varauksenhakijan ja kaupungin tavoitteena on mahdollistaa veneilyyn, retkeilyyn ja vapaa-aikaan liittyvän yritystoiminnan jatkuminen rantakorttelissa. Veneilytoimintaan liittyvää yritystoimintaa on alueella ollut jo 1960-luvulta lähtien. Nykyisillä veneilyalan yrittäjillä on tiivistä yhteistyötä myös naapurissa toimivan pursiseuran, Helsingfors Segelklubb:n kanssa. Suunniteltu veneilyalan klusteri tukee myös pursiseuran toimintaa.

Hybridikorttelille asetetaan korkeat kaupunkikuvalliset laatuvaatimukset

Tavoitteena on rakentaa toiminnoiltaan monipuolinen ja elävä hybridikortteli, jossa voisi asumisen lisäksi olla esimerkiksi päiväkoti, hotelli ja toimitiloja sekä merelliseen vapaa-ajan viettoon ja harrastamiseen liittyviä tiloja, kuten ravintoloita ja kahviloita. Korttelialueella asumisen osuus voi olla enintään 35 % rakentamisen koko kerrosalasta.

Salakuljettajanrannan suunnitteluratkaisu tulee toteuttaa kerralla. Rakentaminen voidaan toteuttaa esimerkiksi kahdessa tasossa, jota kansirakenne rajaa. Kansi asemoidaan Veneentekijäntien tasoon ja kannen alle on ideoitu veneily-, ravintola-, myymälä- ja esittelytiloja, joiden alapuolelle tulisi pysäköintitilaa. Kansirakenteen yläpuolelle on suunnitteilla veneilyklusteriin sisältyvää työ-, palvelu-, myynti- ja kokoustilaa sekä muuta toimitilaa ja asumista.

Kehittämisvarausalueen arvokkaan ja näkyvän merenrantasijainnin takia suunnitelmalle on asetettu erityisen korkeat kaupunkikuvalliset laatuvaatimukset. Uuden korttelin tulee liittyä kaupunkikuvaltaan, arkkitehtuuriltaan, rakentamisen korkeudeltaan sekä mittakaavaltaan luontevasti sitä ympäröiviin asuinkortteleihin, rantareittiin, mereen sekä Veneentekijäntien katutilaan ja muihin korttelia ympäröiviin katuihin.

Rantapromenadista tulee kaikille avointa julkista tilaa

Salakuljettajanrantaa kehitetään kestävien kulkumuotojen, erityisesti kävelyn ja pyöräilyn ehdoilla. Alue sijaitsee myös metroaseman vaikutuspiirissä. Lauttasaaren rantoja kiertävä yleinen jalankulku- ja pyöräilyreitti suunnitellaan rantapromenadina rannan ja korttelin välille niin, että se yhdistyy jo toteutettuihin rantareitin osiin.

Asukkaiden pysäköintitilat sekä asiakas- ja henkilökuntapaikat järjestetään osana korttelin alle suunniteltavaa pysäköintilaitosta. Alueen pintapysäköinti poistuu. Tavoitteena on myös vähentää alueen raskasta liikennettä nykyisten toimijoiden konseptin muuttuessa.

Lähde: Helsingin Kaupunki & STT


Muuta luettavaa muualta

Samsung ja suosittu TikTok lanseeravat StemDrop -musiikkialustan ja muuta

Uusi kansainvälinen musiikkialusta StemDrop heijastaa Samsungin sitoutumista luovan ilmaisun vahvistamiseen. TikTokin käyttäjät voivat sen avulla löytää uutta musiikkia ja aloittaa maailmanlaajuisia musiikkiyhteistöitä. Tutustu dna puhelimet valikoimaan, josta voit löytää itsellesi tai lapsellesi  sopivan älypuhelimen vaikka tiktok videoiden videoiden varten. Esimerkiksi Apple iPhone 13 Pro on todella tehokas puhelin kuvien ja videoiden kuvaamista varten.

Urheilusta ja sen seuraamisesta

Muistatko vielä Tukholman Globenin, se on nykyään Avicii Areena. Tai mitä tapahtui juuri Lahdessa, kun Red Bull juoksutapahtuma valtasi Lahden suurmäen? Nykyään tapahtumia on entistä enemmän ja valikoimat sen kun laajenevat – kiitos pitkälti aikuisten lisääntyvän vapaa-ajan ja nousseen elintason. Vai olisiko sittenkin Golf se sinun valintasi, ja sitä auttamassa ovat sitten erilaiset Golf-videot. Tässä kaikessa kehityksessä ja lisääntyneessä tarjonnassa myös vastuullisuus (sustainability) on noussut aivan uusiin otsikoihin.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.