Långmossenille, Fazerintielle ja Länsimäentielle rakennetaan uutta vesihuoltoa alueen kasvavien tarpeiden kattamiseksi. Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY aloittaa urakan tiealueella kesäkuussa 2022. Töiden arvioitu päättymisajankohta on toukokuussa 2023. Urakoitsijana toimii VM Suomalainen Oy. Työt aiheuttavat liikennejärjestelyjä alueella.

Ojangon bussivarikon ja Vantaan Energian jätevoimalaitoksen laajennushankkeen myötä Ojangon alueella Vantaalla syntyy aiempaa enemmän jätevesiä. HSY rakentaa urakassa alueelle kapasiteetiltaan suuremman uuden paineviemärin sekä poistaa käytöstä vanhan jätevedenpumppaamon. Lisäksi urakassa rakennetaan uusi päävesijohtoyhteys Pitkäsuontieltä Länsimäentien kautta Fazerintielle Porvoonväylän alituksen kohdalle. Kokonaispituus urakalle on noin 2,1 km. Vesihuoltolinjojen reittivaihtoehdoista on valittu linjaus, joka ei kulje pohjavedenottoalueella.

Nyt rakennettaviin vesihuoltolinjoihin liittyvä Långmossenin jätevedenpumppaamo uusittiin erillisessä urakassa, joka valmistui maaliskuussa 2022. Samassa yhteydessä myös pumppaamon kapasiteettia kasvatettiin alueen kasvavaan tarpeeseen.

Uusi paineviemäri alittaa Kehä III:n. Kantatien alittavat paineviemärin asennustyöt eivät aiheuta poikkeusjärjestelyjä Kehä III:n liikenteelle.

Urakoitsija tiedottaa tarkemmin työn vaikutusalueella olevia kiinteistöjä. Poikkeuksellisista liikennejärjestelyistä tiedotetaan urakan edetessä työmaakyltein.

Lähteet: HSY / STT


Muuta luettavaa muualta:

Pelaamista ja muuta ajanvietettä aikuisille

Siitä lähtien kun kotitietokoneet ja pelikonsolit tulivat koteihin 80-luvulla, on yleinen asenneilmapiiri pelaamista kohtaa muokkaantunut nykyisenlaiseksi. Nykyään on nimittäin aivan hyväksyttävää aikuisille sekä miehille, että naisille pelata mobiilipelejä, vaikka linja-autopysäkillä, kahvitauolla tai vaikkapa metrossa matkustaessaan. Kaikenlaiset mobiilipelit ovat lisääntyneet, niin kasinopelit kuten vaikkapa ruotsalaisen NetEnt pelistudion suosikit, e-urheilupeli esportal sivustolta kuin muut ajanvietepelit – itseasiassa markkinoilla on jopa omia pelipuhelimiakin jo saatavilla. Yhtä hyvin sitä voi pelata pasianssia tai laittaa bingo kierroksen käyntiin. Ja olet sitten ruotsinkielinen tai suomenkielinen tms, niin omalla kielelläsi pääset pelaamaan aivan yhtä hyvin – esim. Duelzin pelit ovat täysin ruotsin kielelläkin saatavissa. Pelaamistahan voi nykyään mobiilisti harrastaa aivan loistavasti sitten myös lomamatkalla, vaikka siellä Kanariansaaret -kiertomatkalla ensi talvena.

Pelaamisen ohessa ei pidä unohtaa liikuntaa, lue vaikka Sim Liivik ajatuksia. Ja kaiken tekemisen, opiskelun ja mahdollisen itsensäkehittämisen parissa, kannattaa miettiä niitä omia talousasioitakin, ja siinä mielessä pienlaina saattaa olla mielenkiintoinen vaihtoehto. Eihän sitä koskaan tiedä, jos kaiken uuden oppimisen ohessa mieleesi tuleekin tehdä kotiisi retrosisustus. Retro voi tulla vastaan ihan tulevana jouluna, esimerkiksi pakkausmateriaalit – niissä kun alkaa olla vaikka kuinka paljon vaihtoehtoja jo aivan kotioloissakin. Ps. tiedätkö muuten mikä Budbee on, ja mitä se toi tullessaan Suomeen? Ja muute joulusta puheenollen, mitä jos tänä jouluna teettäisit julisteet omasta kuvasta, tai jopa t-paidan omalla tekstillä ystävällesi? Tai miksei vaikka The Witcher eli noitusin kirjojen ja TV-sarjan innoittamana jotain sinnepäin?

Entäs sitten se turvallisuus ja netissä pelaaminen? Nettiliikenne lienee hyvin suojattua, mutta muuten kannattaa miettiä niitä VPN-ratkaisuja, yritysturvallisuutta ja sitä oman laitteen turvasovelluksia, ovat ne kunnossa, ja ovatko oman laitteesi sovellukset edes ajan tasalla eli päivitettyjä?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.