Rakennuttajatoimisto HTJ voitti kilpailutuksen Helsingin kaupungin Kruunusillat-hankkeen siltaurakan valvontatehtävistä. Siltaurakka sisältää muun muassa kahden uuden sillan, Finkensillan sekä Kruunuvuorensillan rakentamisen. HTJ:lle urakan valvontatehtävät ovat yhtiön historian mittavin infrahanke. Rakentaminen alkaa lokakuussa 2021.

Siltaurakka on osa Helsingin kaupungin Kruunusillat-raitiotien rakennushanketta, jossa rakennetaan raitiotie ja kevyenliikenteen yhteys Laajasalosta Korkeasaaren ja Kalasataman kautta Hakaniemeen.

Siltaurakan suurin ja näyttävin osa on Korkeasaaren ja Kruunuvuorenrannan välille rakennettava uusi Kruunuvuorensilta. Siitä tulee Suomen pisin silta, noin 1,2 kilometriä. Siitä tulee myös maan korkein vinoköysisilta, joka on teknisesti vaativa ja Suomessa viime aikoina harvinainen rakenneratkaisu. Lisäksi urakassa toteutetaan Kalasataman ja Korkeasaaren yhdistävä uusi Finkensilta sekä nykyisen Korkeasaaren sillan muutostyöt.

”Kruunusiltojen siltaurakan valvonta tulee olemaan kaikkien aikojen suurin infrahankkeemme teknisen vaativuutensa takia, ja olemme erittäin ylpeitä kilpailutuksen voitosta. Urakassa tarvittava henkilötyömäärä on arviolta 30 henkilötyövuotta neljän vuoden aikana. Pystymme hyödyntämään ja yhdistämään tässä hankkeessa laajasti henkilöidemme osaamista”, toteaa HTJ:n infrarakentamisen johtaja Ilmari Sikander ja jatkaa:

”Tämä osoittaa erinomaisen asiantuntemuksemme vaativien infrahankkeiden valvonnassa. Projekti on myös hyvä jatkumo työllemme mm. Lahden eteläinen kehätie -hankkeessa, joka valmistui liikenteelle viime vuoden joulukuussa.”

HTJ valvoo siltaurakan toteuttamista ja edesauttaa halutun lopputuloksen, aikataulun, laadun sekä sovitun budjetin saavuttamisessa. Lisäksi tehtävään kuuluu turvallisuuskoordinaattorin työt eli hankkeen turvallisen toteuttamisen varmistaminen.

”Olemme iloisia, että Kruunusillat-hankkeen toteuttaminen päästään aloittamaan pitkän suunnittelun jälkeen. Näin vaativassa hankkeessa valvojalta vaaditaan vahvaa insinöörirakentamisen osaamista ja kykyä huolehtia, että valitut ja haastavat tekniset ratkaisut toteutetaan suunnitellusti. Luotamme HTJ:n ammattitaitoon”, sanoo projektinjohtaja Marko Haapanen Helsingin kaupungilta.

Kruunusillat-raitiotiehanke toteutetaan kahden urakkamuodon yhdistelmänä: siltaurakka toteutetaan kokonaisurakkana ja muu rakentaminen tehdään allianssimallilla. Siltaurakan rakennustyöt alkavat lokakuussa 2021 ja sen odotetaan valmistuvan vuoden 2025 aikana. Uuden raitioyhteyden arvioidaan valmistuvan liikenteelle vuonna 2027.

Lähde: STT Info

1 thought on “HTJ valvojaksi Kruunusillat-hankkeen siltaurakkaan – mittava infrahanke käynnistyy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.