Koska viimeksi itse muutit? Tekisitkö jotain toisin seuraavalla kerralla?
Keskiverto suomalainen muuttaa toiseen asuntoon tai taloon kuusi kertaa elämänsä aikana. Eurooppalaisten keskiarvo on neljä kertaa. Esimerkiksi espanjalaiset, slovakialaiset ja puolalaiset vaihtavat asuinpaikkaa keskimäärin vain kaksi kertaa.
Muuton yhteydessä syntyy aina laatikoittain roskiin tai kierrätykseen menevää tavaraa, ja sitten ovat ne varsinaiset muuttolaatikot. Onko mitään keinoa helpottaa muuttoa tai siitä johtuvaa mahdollista stressiä? On, suunnittelemalla muutto, ajoittamalla se ja rauhoittamalla se aika pelkästään muutolle. Lisäksi on hyvä varmistaa muuttoapu, muuttoauto ja muut tarpeelliset asiat ajoissa, etteivät ne jää painamaan mieltä viimeisiksi päiviksi ennen muuttoa.

Suunnittele ja ennakoi

Muuttoilmoituksen ja uuden sähkösopimuksen teko on nopeata netissä, ja muuton yhteydessä on monta kohtaa, joissa oikeasti voi sekä helpottaa itse muuttoa, että saada ajallisia säästöjä. Jos esimerkiksi tiedät, koska muuttopäivä on, kannattaa jo etukäteen hyvissä ajoin alkaa valmistautua muuttoon ja pakata hyvin niitä tarvikkeita ja esimerkiksi vaatteita, joita ei varmasti ennen muuttoa enää tarvitse – tietenkin, jos kotona ei ole yhtään ylimääräistä tilaa missään nurkasta, voi tämä olla hankalaa – mutta siinä tilanteessa voi aloittaa tavaroista, joita ei uuteen asuntoon tule mukaan ja katsoa, josko jotkut niistä saisivat uuden elämän vaikka kierrätyksen kautta – ettei vain heitä roskiin täysin käyttökelpoista tavaraa.
Varsinaisena muuttopäivänäkin pitää muistaa sitten myös syödä ja juoda, sillä itse muuttaminen on monella kohtuullisen raskasta puuhaa, jollei sitten ole palkannut varsinaista muuttofirmaa, mutta silloinkin se alku- ja lopputyö on itse tehtävä, ja silloin on entistä tärkeämpää merkitä laatikot, mistä on missäkin ja minne huoneeseen mikin menee. On nimittäin todella paljon helpompaa aloittaa laatikoiden purkaminen ja tavaroiden asettelu, jos huonekalut ja tavaralaatikot ovat edes jotenkin oikeissa huoneissa uudessa asunnossa.

Tavarat varastoon

Jos sitten tuleekin kyseeseen muutto ulkomaille ja tavaroita otetaan mukaan vain välttämättömimmän, on etsittävä omille tavaroilla kunnon varasto. Varastoja tarjoaa mm. Pienvarastokeskus ja monet muu varastoyritykset ympäri Suomen. Näissä tiloissa tavarasi ovat turvassa ja vakuutettuja sen aikaa, kun itse olet ulkomailla.

Tee muistilista

Netistä löytyy useita sivuja, joilla on listattu, mitä kaikkea pitää muistaa irtisanoa ja minne kaikkialle pitää muistaa kertoa uusi osoite. Näitä listauksia kannattaa käyttää sitä omaa muistilistaa tehdessä, se varmasti auttaa sujuvan muuton tekemiseen.
Jokaisessa muutossa sekä löytää vanhoja kadonneita esineitä että myös hukkaa jotain tarvittavia tavaroita – mutta se kuuluu aina muuttoon. Jos sinulla on muutto juuri tulossa, me toivotamme sinulle hyviä muuttoja.

KO

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.