Ilmalämpöpumput ovat kestäviä ilmastointilaitteita, mutta siitä huolimatta niitä on säännöllisesti huollettava tehokkaan ja energiaa säästävän toimimisen takaamiseksi. Pitkään huoltamatta ollut ilmastointilaite voi pahimmassa tapauksessa lakata toimimasta ja tarvita suurempaa korjausta. Ota yhteyttä Zaven asiantuntijoihin ja sovi lämpöpumpun huollosta jo tänään.

Ilmastointilaitteiden korjaukset tulee teettää aina koulutetuilla asiantuntijoilla. Ilmalämpöpumpun korjaus on palvelu, jota tarjoaa lähes jokainen LVI-laitteiden jälleenmyyjä. Jos lämpöpumppusi on rikki eikä toimi lainkaan, ota yhteyttä Zaven asiantuntijaan, joka huolehtii siitä, että lämpöpumppu tulee korjatuksi.

Kaikkien ilmastointilaitteiden – myös lämpöpumpun – korjauksen jälleenmyyjä suorittaa takuuaikana maksutta. Zave myöntää kaikille myymilleen lämpöpumpuille valmistajasta riippuen 2–5 vuoden takuun.

Ilmalämpöpumpun korjaus on taattu myös takuuajan päätyttyä, mutta tällöin on otettava huomioon, että tilaajan on itse maksettava kaikki kulut.

Milloin lämpöpumppu kaipaa korjausta?

Ilmastointilaitteiden korjaus on tarpeen silloin, kun lämpöpumppu ei toimi, ei puhalla lämpöä tai pitää sellaista ääntä, jota siinä ei ole aiemmin ollut.

Lämpöpumpun pitää käyttökunnossa säännöllinen puhdistaminen, joka on tehtävä ennen lämmityskauden alkua ja sen jälkeen. Lämpöpumpun paneelin sisällä sijaitsevat suodattimet on puhdistettava karkeasta pölystä.

Syksyllä kannattaa tarkistaa, että lämpöpumpun ulkoyksikkö on puhdas lehdistä ja puunoksista, talvella lumesta ja jäästä. Kaikki lämpöpumpun ulkoyksikössä sijaitsevat vierasesineet estävät laitteen normaalin toiminnan.

Jos lämpöpumppu toimii sisä- ja ulkoyksikön puhdistuksenkin jälkeen epänormaalisti, kannattaa ottaa yhteyttä asiantuntijaan lämpöpumpun korjauksen tai tarkistuksen tilaamiseksi.

Lämpöpumpun huolto

Hyvin toimivan lämmityslaitteen edellytyksenä on laadun lisäksi säännöllinen huolto, joka takaa laitteen tehokkuuden. Säännöllisesti huollettu ilma-ilmalämpöpumppu, ilma-vesilämpöpumppu, maalämpöpumppu tai ilmastointilaite toimii tehokkaammin ja säästävämmin, ja laitteen käyttöikä pitenee.

Miksi laitetta kannattaa huoltaa?

Huoltamattomien laitteiden käyttöikä on säännöllisesti huollettuihin nähden noin 40 % lyhyempi. Huoltamattomilla laitteilla voi esiintyä vikoja, jotka yleensä alkavat ilmetä vasta takuuajan päätyttyä, ja kuluttajalle koituu sellaisen tilanteen sattuessa kuluja, jotka ovat monta kertaa suurempia kuin laitteen huoltokulut. Sellaisista mahdollisista vioista koituva korjauskulu voi pahimmassa tapauksessa olla yhtä suuri kuin uuden lämpöpumpun hinta, joten on erittäin tärkeää estää tällainen tilanne. Huomattavasti edullisempaa on huollattaa lämpöpumppu kuin hoitaa huoltamattomuudesta johtuvia mahdollisia seurauksia.

Laadukkaan huollon edut:

  • Asianmukaisesti huollettu lämmitys- tai jäähdytyslaite toimii vuosikausia asiakirjojensa mukaisella teholla.
  • Huollettu lämpöpumppu toimii aina säästävästi ja tehokkaasti.
  • Huoltotoimet auttavat välttämään ja estämään laitteiden vikoja.
  • Laitteiden huolto on edullisempaa kuin myöhempi vikojen korjaus.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.