Tulevana viikonloppuna Fennovoima tuo kaupunkien katukuvaan joukon suuria jääkuutioita. Tempauksen tarkoitus on muistuttaa, että ilmastonmuutosta vastaan on taisteltava kaikin keinoin.

Jääpalakampanja näkyy kaikkiaan yhdellätoista paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Kuutiot pystytetään perjantai-iltana ja lauantain vastaisena yönä keskeisille paikoille, kuten torille.

Suuret, kesäsäässä sulavat lohkareet muistuttavat maapallon jäätiköistä, joiden hupenemiseen ilmaston lämpeneminen jatkuessaan johtaa. Yksi kuutioista kantaa sisällään viestiä: ”Jää jää, jos välität. Ilmastonmuutoksen pysäyttäminen on maailman tärkein asia. Kysy vaikka lapsiltasi.”

Kampanjan tarkoitus on herättää yleisö ajattelemaan, millaisia seurauksia ilmastonmuutos tuo tullessaan. Samalla se viestii, että ilmaston muutosta on vielä mahdollista hillitä. Osa ratkaisua on ydinvoima, joka on päästötön ja tehokas tapa tuottaa suuri määrä energiaa luotettavasti.

Jääkuutioita löytyy seuraavilta paikkakunnilta: Helsinki, Espoo, Vantaa, Kerava, Turku, Lahti, Lappeenranta, Kokkola, Oulu, Raahe ja Pyhäjoki.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.