Helsingin kaupunki alkaa rakentaa Jätkäsaaren lounaisosaan rakentuvan uuden asuinalueen katuja heinäkuussa. Urakka aiheuttaa melua, mutta ei vaikuta merkittävästi liikenteeseen.

Jätkäsaaren lounaisosaan sijoittuvan alueen katujen, vesihuollon ja kunnallistekniikan rakentaminen alkaa 17. heinäkuuta alkavalla viikolla. Rakennushanke käsittää Tulimaankadun, Tongankujan, Samoankujan, Barbadoksenkujan, Barbadoksenkadun, Kanariankadun ja Haitinkujan rakentamisen. Katuja rakennetaan vaiheittain, ja työ kestää alkuvuoteen 2024.

Lisäksi urakkaan sisältyy Saukonkanavan rantamuurin rakentaminen välillä Tulimaankatu-Haitinkuja sekä Tulimaanpuiston uuden jätevesipumppaamon rakennustyöt ja väliaikaisen pumppaamon purkutyöt. Töitä tehdään jonkin verran myös risteävillä ja liittyvillä kaduilla rakenteiden ja kunnallistekniikan liittämisen yhteydessä.

Urakassa on melua ja pölyä aiheuttavia työvaiheita, kuten paalutus, maamateriaalin siirto sekä mahdollinen louhinta. Maamateriaalin siirtoa tehdään heinäkuun puolivälistä alkuvuoteen 2024. Paalutusta tehdään suunnitelman mukaan heinäkuun lopusta lokakuun puoliväliin saakka. Meluavia töitä tehdään arkisin kello 7 ja 18 välillä.

Töitä tehdään toistaiseksi rakentamattomalla alueella, joten töillä ei ole suuria vaikutuksia työmaan ulkopuoliseen liikenteeseen. Kulkureitit työmaalle pyritään hoitamaan mahdollisimman kaukaa jo rakennetuista taloista.

Hankkeen urakoitsijana toimii YIT.

Katujen ja kunnallistekniikan rakentaminen mahdollistavat alueen tulevan asuinrakentamisen. Melkinlaiturin alueelle tulee asuntoja noin 2300 ihmiselle, päiväkoti, koulu ja toimitiloja.

Lähde: Helsingin kaupunki

Kuva: Helsingin kaupunki / YIT


Digitaalinen markkinointi: Menestyksen avain digiaikakaudella

Digitaalinen markkinointi on korvaamaton työkalu yrityksille tavoittaessaan laajaa kohdeyleisöä, luodessaan vahvaa brändiä ja kasvattaessaan myyntiään. Tehokas digitaalinen markkinointistrategia hyödyntää hakukoneoptimointia, sosiaalista mediaa, sisältömarkkinointia ja maksettua mainontaa. Se tarjoaa yrityksille mahdollisuuden menestyä tässä digitaalisessa liiketoimintaympäristössä. Tutustu myös Google hakukoneoptimointi aiheeseen!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.