Helsingin keskustaan avataan kesäkuussa kesäkatuja. Niiden rakentaminen alkaa Korkeavuorenkadulla 10.5.2022 ja työt etenevät vaiheittain toukokuun aikana.

Helsingin kaupunki rakentaa kesäkadut neljälle katuosuudelle Kaartinkaupungissa. Kesäkaduilla halutaan parantaa katujen viihtyisyyttä, houkuttelevuutta ja palvelujen kirjoa.

Kesäkaduilla liikennejärjestelyjä ja palveluita muutetaan niin, että alue kutsuu nauttimaan kesäisestä kaupunkielämästä. Kaduille lisätään mm.  paikallisten ravintoloiden parklet-terasseja, puisia istuskelualueita, runkolukittavia pyörätelineitä sekä lapsille leikkipaikkoja.

Tänä vuonna kesäkaduilla pääsee nauttimaan myös villistä kaupunkivihreästä ja kadulta voi etsiä helsinkiläisestä luonnosta tuttuja eläimiä. Kesäkaduista ja kaupunkielämästä voi nauttia kesäkuun alusta aina elokuun loppuun – leikkien, pysähtyen, seisten, kävellen tai vaikkapa terassilla istuen. Katujen varrelta voi löytää myös taidetta ja kulttuuria. Kesäkaduilla on luvassa avajaisohjelmaa lauantaina 4.6.

Kesäkatujen rakentaminen alkaa Korkeavuorenkadulta

Kesäkatujen rakentamisen on suunniteltu alkavan 10.5., kunta-alan lakko saattaa kuitenkin siirtää rakentamisen aikataulua. Työt etenevät vaiheittain toukokuun aikana seuraavasti:

 • 10.5. Aloitus Korkeavuorenkadulta
  Liikennejärjestelyt: Kaksisuuntainen pihakatu Korkeavuorenkadulla välillä Pieni Roobertinkatu–Ullanlinnankatu.
 • 12.5. Rakentaminen siirtyy Kasarmikadulle
  Liikennejärjestelyt: Viime vuoden tapaan Esplanadilta etelään yksisuuntainen pihakatu Rikhardinkadulle asti. Katu jatkuu kaksisuuntaisena pihakatuna Kasarmitorin luoteiskulmaan.
 • 18.5. Designmuseon edustan aukion laajennus Korkeavuorenkadulle
  Liikennejärjestelyt: Korkeavuorenkadulla ajo kielletty välillä Merimiehenkatu–Punanotkonkatu.
 • 23.5. Rakentaminen aloitetaan Pienellä Roobertinkadulla
  Liikennejärjestelyt: Kävelykatu, huoltoajo sallittu. Poikkeuksena rakentamisen aikaiset liikennejärjestelyt 30.5.–1.6., jolloin ajo ohjataan Yrjönkadun kautta.

Koko kesän kestävinä liikennejärjestelyinä Erottajankadulla on pois käytöstä yksi kaista. Myös yksi kääntyvä kaista Uudenmaankadulta Erottajankadulle ja Mannerheimintielle on pois käytöstä käännyttäessä. Järjestelyillä taataan kesäkatujen jalankulkijoiden ja terassilla istuvien turvallisuus.

Kesäkadut ovat avoinna 3.6.–31.8. Kesäkatujen purkutyöt aloitetaan 31.8., jonka jälkeen normaalit liikennejärjestelyt tulevat taas voimaan 6.9. alkaen.

Lisätietoa kesäkaduista osoitteessa www.hel.fi/keskusta.

Lähteet: STT & Helsingin Kaupunki
Kuva: Helsingin kaupunkiympäristö, Raine Huvila

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.