Kevään kunniaksi lanseerattavat Patio Verso ja Saaristo Laituriöljy on kehitetty palvelemaan Suomen vaihtuvissa sääolosuhteissa.

Tikkurila on kehittänyt ulkomaalauskaudelle uudet ekologiset täsmätuotteet kasvatuslaatikoille ja laitureille. Kasviöljypohjaiset Patio Verso ja Saaristo Laituriöljy on suunniteltu ympäristöä kunnioittaen kestämään Suomen säävaihteluja. Uutuustuotteet suojaavat puupintoja harmaantumiselta, halkeilulta ja tikkuuntumiselta.

”Näitä täsmätuotteita kehittäessä olemme huomioineet pihan käytetyimpien kohteiden erityisvaatimukset. Meille on erityisen tärkeää paitsi se, että tuotteet suojaavat puun pinnan parhaalla mahdollisella tavalla myös tuotteiden ympäristöystävällisyys, Tikkurilan ulkotuotteista vastaava tuotepäällikkö Hanna Salonen kertoo.

Patio Verso on vesiohenteinen puuöljy pihan kasvatuslaatikoihin ja kasvihuoneen puurakenteisiin. Se suojaa puuta kosteudelta ja lialta. Tuote on turvallinen käytettäväksi syötävien kasvisten istutuslaatikoissa. Patio Verso on saatavilla neljässä luonnonläheisessä sävyssä: hiilenmustana, ladonharmaana, kaarnanruskeana ja metsänvihreänä.

Saaristo Laituriöljy suojaa laiturin veden yläpuolelle jääviä puuosia säärasituksilta. Koska tuotetta käytetään vesistöjen läheisyydessä, sen raaka-aineet on valittu ympäristöystävällisyyttä ajatellen. Ennen käsittelyä laituri on hyvä pestä Tikkurilan Laituripesulla. Veteen huuhtoutuva pesuaineliuos ei aiheuta haittaa vesistölle, joten laiturin voi pestä paikoillaan.

Lisäksi Tikkurila tuo ulkomaalauskaudelle nopeasti kuivuvan Patio Pihakalustemaalin, jolla vanhat puu- ja metallipintaiset ulkokalusteet on helppo käsitellä uuteen uskoon sekä sävytettävän Aitamaalin, joka hylkii tehokkaasti likaa, levää ja pintahometta. Kestävä maalipinta on helppo tarvittaessa pestä puhtaaksi.

Tikkurilan asiantuntijan 5 vinkkiä pihan puupintojen käsittelyyn:

1. Älä tingi pinnan puhdistamisesta. Puhdas pinta on edellytys pintakäsittelyn onnistumiselle.

2. Aloita käsittely, kun pinta puhdas ja kuiva. Paras maalaussää on lämmin pilvipouta. Käsittelyä ei kannata suorittaa suorassa auringonpaisteessa tai jos on sateen uhka.

3. Laadukkaat työ- ja suojavälineet ovat kaiken A ja O. Huonoilla välineillä et saa kunnollista jälkeä aikaan.

4. Käytä sävytettyä puuöljyä, sillä tuotteen väripigmentti suojaa puuta uv-säteilyltä ja harmaantumiselta. Testaa sävy ensin koesivelyllä erilliselle puupinnalle.

5. Lue tuotteen käyttöohjeet huolellisesti. Käytä öljyä maltillisesti ja sivele tiukasti puun suuntaisesti, jolloin öljy imeytyy kunnolla. Kuivaa pinta tarvittaessa 10 minuutin kuluttua kuivalla kankaalla. Anna pinnan kuivua lopuksi seuraavaan päivään.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.