Yrityksen koneiden ja työkalujen paikannukseen on useita eri vaihtoehtoisia tapoja. Valittavilla olevat tavat jaotellaan perinteisiin ja nykyaikaisiin tapoihin, ja käymme näitä läpi tämän artikkelin myötä.

Perinteinen paikannus

Perinteinen koneiden ja työkalujen paikannus perustuu siihen, että jokainen laite ja kone on merkattu yrityksen omaksi. Merkintätapoja on monia, mutta yleisin lienee tarroitus, sillä tarrat ovat irroitettavissa ja tavarat ja koneet myytävissä eteenpäin. Tämä merkintätapa on myös näkyvä eikä aiheuta suuria investointeja. Pääkaupunkiseudun yritykset voivat tilata tarvittavat tarrat omiin koneisiin ja työkaluihin esimerkiksi Mainosteippaamo Omalogosta.

Tarroilla voidaan merkata monipuolisesti myös henkilöstön käyttämät vaatteet, jolloin merkinnät toimivat myös markkinointivälineenä.

Nykyään näkyvien merkintöjen lisäksi koneisiin ja työkaluihin saatetaan asentaa myös GPS-paikannus ja sen seuraksi vielä reaaliaikainen karttasovellus, mikä näyttää koneiden sijainnin yhdellä silmäyksellä.

Kompakti Bluetooth-paikannin

Bluetooth-paikantimien avulla voidaan paikantaa esineitä sisätiloissa ja lähietäisyydellä. Pienen kokonsa ansiosta Bluetooth-paikannin voidaan kiinnittää helposti henkilökohtaisiin tavaroihin, kuten avaimet, reppu, tai lompakko. Laite yhdistetään älypuhelimeen ja saat ilmoituksen sovelluksessa, jos tavarat jäävät kantaman ulkopuolelle. Kadonneet esineet löytyvät nopeasti äänimerkin avulla. Paikannin toimii erinomaisesti esim. kotona tai työpaikalla, mutta ilmoittaa vain viimeisen sijainnin heti, kun siirrytään toimintasäteen ulkopuolelle. Bluetooth-paikantimissa on useimmiten erinomainen akunkesto, joten sinun eri tarvitse huolehtia pariston vaihdosta tai latauksesta kovinkaan usein GPS-paikantimiin verrattuna.

GPS-paikantimet ulkokäyttöön

GPS-paikantimet perustuvat satelliittipaikannusjärjestelmään, joka antaa tarkat sijaintitiedot paikasta riippumatta ja tarjoavat lähes rajoittamattoman toimintasäteen kaikkialla maailmassa. Paikantimen haittapuolena on sen rajoitettu toimivuus rakennusten sisällä ja huonolla säällä. Tästä syystä sitä ei kannata valita pienten esineiden, kuten avainten paikantamiseen. Sen sijaan GPS-paikannin on loistava valinta lemmikkien ja ajoneuvojen jäljittämiseen. Koska satelliittiyhteys kuluttaa runsaasti akkua, on GPS-paikantimissa lyhyempi akunkesto ja ne ovat kooltaan hieman Bluetooth-paikantimia suurempia.

Älykäs paikannin Bluetooth- ja GPS-tekniikoilla

Jos haluat paikantimen, joka toimii sekä sisä- että ulkotiloissa, kannattaa hankkia älykäs Smart Tracker by Yepzon. Laitteessa yhdistyvät GPS-, WiFi- ja Bluetooth-tekniikat parhaan paikannustuloksen aikaansaamiseksi. Tämän tyyppistä “kaikki yhdessä” -paikanninta voidaan käyttää niin esineiden, asioiden kuin elävien olentojen jäljittämiseen – oli kyseessä sitten avaimet, matkatavarat tai lemmikkieläimet.

Lähde: gigantti.fi

Paikannin auttaa pitämään huolta kaikesta arvokkaasta

Onko sinulla useita ajoneuvoja? Silloin paikannin ja kalustonhallinta auttaa pysymään kartalla siitä, mitä logistiikan optimointi vaatii. Paikannin- ja GPS-teknologia antavat tärkeää tietoa liikkeistä.

Nykyaikaisten järjestelmien avulla pysyt kartalla resursseista, mikä parantaa palvelun tehokkuutta ja laatua. Käyttö- ja huoltokustannukset voivat pienentyä jopa 20 %.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.