Tiesitkö, että valitsemalla kotiisi kotimaisen ilmanvaihtokoneen, voit säästää rahaa sähkölaskussa? Vallox kehittää tuotteitaan entistä energiatehokkaammiksi. 

Suomalainen Vallox on huolehtinut kotiemme raikkaasta ilmasta jo lähes 50 vuotta. Yritys on ylpeä tuotteistaan, eikä suotta!

– Tuotteemme tukevat luonnostaan kestävää kehitystä, sillä ne ovat äärimmäisen energiatehokkaita samalla kun ne parantavat asukkaiden elämänlaatua, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Jukka-Pekka Korja.

Tuotekehityksen tavoitteena pieni sähkönkulutus

Ilmanvaihtokoneen käyttämä sähkö on osa asumisen kokonaisenergian kulutusta. Valloxin koneiden energiatehokkuus perustuu niiden käyttämään tekniikkaan.

– Käytännössä laitteiden kuluttama sähkömäärä pysyy pienenä, koska ne hyödyntävät asunnon poistoilmasta keräämäänsä lämpöä. Lisäksi koneiden puhaltimien hyötysuhteet ovat huippuluokkaa, kertoo tuotesuunnittelun päällikkö Petri Koivunen.

Yritys on laskenut yhteistyössä VTT:n kanssa koneidensa energiatehokkuutta.

– Vertasimme mitä tapahtuu, kun vanha talo peruskorjataan ja sinne asennetaan koneellinen ilmanvaihto. Laskelmissa huomioitiin mm. ilmanvaihdon elinkaarikustannukset, hiilijalanjälki ja takaisinmaksuaika. Laskelmien mukaan koneellinen ilmanvaihtojärjestelmä on kuluttajan kannalta pitkässä juoksussa järkevää, sillä energian kulutus pienenee merkittävästi, Koivunen iloitsee.

Pitkäikäisiä tuotteita

Valloxin laitteiden keskimääräinen ikä on 15-20 vuotta, joka johtuu laadukkaiden ja kestävien komponettien käytöstä.

– Tiedämme, että käytössä on edelleen jopa 40 vuotta vanhoja koneitamme. Se kertoo, että laitteemme ovat kestäviä ja hyviä, Koivunen kertoo.

Laitteiden pitkäikäisyyttä tukee se, että vanhoihinkin koneisiin on edelleen saatavilla varaosia ja suodattimia. Kuluttaja voi pidentää käyttöikää huoltamalla laitetta säännöllisesti ja käyttämällä siihen tarkoitettuja suodattimia.

Kierrätys osa yrityksen toimintaa

Vallox tekee jatkuvaa työtä niin käyttämiensä materiaalien kierrätyksen eteen kuin tuotannon kuluttaman energian pienentämiseksi. Kierrätysaste on 99%. Yrityksessä on laskettu kaatopaikalle menevän sekajätteen määräksi alle 2 kg kuukaudessa per työntekijä.

– Kierrätämme kaiken, minkä pystymme. Paljon menee myös uusiokäyttöön, kertoo Korja.

Itse valmistusprosessi ei synnytä päästöjä ja kemikaaleja tuottavat prosessit on hoidettu hallitusti. Yrityksen tuotteissaan käyttämää ohutlevyä kierrättämällä säästetään energiaa ja luonnonvaroja. Ympäristökuormituksen kannalta kierrätys on yritykselle tärkeää.

www.vallox.com

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.