Kruunusillat-raitiotien työt Laajasalossa laajenevat. Rakentaminen alkaa Koirasaarentien itäpään ympäristössä marras-joulukuussa. Raitiotien rakentamisen lisäksi Kruunusillat-rakentajat muuttavat katujärjestelyitä ja uusivat viemäreitä, vesijohtoja sekä sähkö- ja telekaapeleita.

Laajasalontiellä rakentaminen alkaa aikaisintaan keväällä 2023. Rakennustyöt Laajasalossa valmistuvat pääosin vuonna 2025. Tavoite on, että raitiotien matkustajaliikenne käynnistyy vuonna 2027.

Ollinraition ja Ilomäentien kautta Reposalmentielle kiertävästä raitiotiestä ei ole rakentamispäätöstä, mutta kaupunki tekee alueen tulevaisuuden katurakentamisen niin, että raitiotie on mahdollista rakentaa myöhemmin.

Rakentaminen aiheuttaa melua ja vaikuttaa liikkumiseen

Rakennustöistä aiheutuu melua, jota torjutaan kaikin käytettävissä olevin keinoin. Töitä tehdään pääsääntöisesti arkisin klo 7-18, mutta toisinaan ympäristöviranomaisen antaman luvan mukaisesti klo 22 asti tai viikonloppuisin sekä pakottavista syistä öisin. Kaikkein meluisimmat työt tehdään arkena klo 7-18. On silti tosiasia, että myös muut työt voivat häiritä.

Työmaa aiheuttaa turvallisuussyistä muutoksia liikkumiseen. Reitit opastetaan kadulla ja tulevista muutoksista kerrotaan Kruunusillat-raitiotien verkkosivuilla ja Facebookissa.

Ensimmäiset työvaiheet

Koirasaarentien itäpäässä joudutaan kaatamaan puita Koirasaarentien leventämiseksi ja uusien risteyksien rakentamiseksi. Laajasalossa istutetaan kuitenkin runsaasti uusia puita raitiotien varrelle. Puunkaato alkaa marras-joulukuun vaihteessa ja puita kaadetaan useamman päivän aikana. Työvaihe aiheuttaa väliaikaisia liikennejärjestelyjä, joista tiedotetaan myöhemmin.

Varsinaiset rakennustyöt alkavat marras-joulukuussa.

Lähteet: STT & Helsingin kaupunki
Kuva: Helsingin Kaupunki


Muuta luettavaa muualta

Pelaamista ja muuta ajanvietettä aikuisille

Siitä lähtien kun kotitietokoneet ja pelikonsolit tulivat koteihin 80-luvulla, on yleinen asenneilmapiiri pelaamista kohtaa muokkaantunut nykyisenlaiseksi. Nykyään on nimittäin aivan hyväksyttävää aikuisille sekä miehille, että naisille pelata mobiilipelejä, vaikka linja-autopysäkillä, kahvitauolla tai vaikkapa metrossa matkustaessaan. Kaikenlaiset mobiilipelit ovat lisääntyneet, niin kasinopelit kuten vaikkapa ruotsalaisen NetEnt pelistudion suosikit, e-urheilupeli esportal sivustolta kuin muut ajanvietepelit – itseasiassa markkinoilla on jopa omia pelipuhelimiakin jo saatavilla. Yhtä hyvin sitä voi pelata pasianssia tai laittaa bingo kierroksen käyntiin. Ja olet sitten ruotsinkielinen tai suomenkielinen tms, niin omalla kielelläsi pääset pelaamaan aivan yhtä hyvin – esim. Duelzin pelit ovat täysin ruotsin kielelläkin saatavissa. Pelaamistahan voi nykyään mobiilisti harrastaa aivan loistavasti sitten myös lomamatkalla, vaikka siellä Kanariansaaret -kiertomatkalla ensi talvena.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.