Löysimme hyvän artikkelin lämmittämisestä (https://m2kodit.fi/lampotilalla-on-valia/):

Kun talvi alkaa kolistella nurkissa ja ulkolämpömittareiden elohopea piirtää vuorokauden aikana säännöllisesti matalampaa viivaa, ei huoneistojen miellyttävään sisälämpötilaan riitä enää ihmisten ja laitteiden tuottama lämpö. Kiinteistöjä aletaan jälleen lämmittää.

Jalat peiton alta

 

Me M2-Kodeilla haluamme, että asukkaillamme on viihtyisät, mutta myös energiatehokkaat sisäilmaolosuhteet. Noudatamme sisälämpösuosituksia, jotka on määritelty terveydensuojelulain perusteella annetussa asetuksessa.

M2-suositukset lämmityskaudella

Asuinhuoneet: makuuhuone, olohuone, keittiö 20–22 °C
Märkätilat: kylpyhuone ja sauna 22–24 °C
Puolilämpimät tilat: porraskäytävä, tuulikaappi, verkkokopit, varastot 16–18 °C

Huoneiston lämpötila mitataan huoneen keskeltä, noin metrin korkeudelta.

Mutta jos tuntuu viileälle

Mikäli asunnon lämpötila poikkeaa lämpötilasuosituksista, tarkista, että huoneiston ilmanvaihtoventtiilit ovat kunnossa ja puhtaat. Lisäksi varmista, patteritermostaatit on säädetty auki-asentoon, eikä niiden edessä ole paksuja verhoja tai suuria kalusteita, jotka häiritsevät termostaatin toimintaa. Vilkaise samalla, ettei esimerkiksi ikkunoiden pesun yhteydessä ole jäänyt ikkunaruutuja auki.

Mikäli huoneiston lämpötila on silti toistuvasti suositusten alapuolella, ole yhteydessä huoltoyhtiöösi. Kiinteistönhoitaja mittaa asunnon lämpötilan ja tekee tarvittavat toimenpiteet lämpötilan saamiseksi kohdalleen.

Kirjoittaja: Perttu Miettinen, talotekniikkainsinööri

Avainsanat: ,

Yhteystiedot

M2-Kodit

Puh. 09 7742 5500
m2.asiakaspalvelu@ysaatio.fi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.