Malmin alueella Helsingissä kulkevan maakaasuputken siirtourakan putkenrakennus on lähes valmis liitoksia lukuun ottamatta. Maakaasuputkia siirretään pois tulevien katujen ja korttelialueiden kohdilta, jotta Nallenrinteen ja Lentoasemakortteleiden asuinalueet on mahdollista rakentaa, ja jotta lain edellyttämät suojaetäisyydet asutuksen ja maakaasun siirtoputkiston välillä toteutuvat.

Uusi putkiosuus on koestettava, eli painetestattava ennen käyttöönottoa. Koestustyövaiheet vaativat erikoiskaluston oloa liitospaikkojen läheisyydessä. Kalustojen käyntiäänet voivat aiheuttaa meluhaittaa ympäristöön. Käyntiäänien lisäksi voi kuulua paineiden säädöstä johtuvia suhisevia ääniä. Koestuksen onnistuminen edellyttää, että siihen liittyvät työvaiheet tehdään yhtäjaksoisesti. Työt pyritään toteuttamaan mahdollisimman nopeasti ja ympäristön häiriöt mahdollisuuksien mukaan minimoiden.

Koestustyöt tapahtuvat viikoilla 31–32, ja melua aiheuttavat työvaiheet ajoitetaan arkipäiville klo 7–22 välille. Alueella voi liikkua tänä aikana myös tavanomaista enemmän työmaa -ajoneuvoja.

Liitostyöt tapahtuvat viikolla 33. Uusi putkilinja otetaan käyttöön liitostöiden valmistuttua. Liitostöiden jälkeen työ jatkuu vielä paikoin vanhan putkilinjan purkamisella ja alueiden ennallistamisella. Kaikkien alueiden arvioidaan valmistuvan syksyn 2023 aikana.

Helsingin kaupunki on tilannut maakaasuputken siirtotyöt Gasgrid Finland Oy:ltä. Pääurakoitsijana toimii Louhintahiekka Oy. Pahoittelemme töistä aiheutuvaa häiriötä.

Lähde: Helsingin kaupunki


Muuta mielenkiintoista

Outletit – Huippumerkkejä edullisesti

Marimekko outlet ja Halti Outlet tarjoaa mahdollisuuden hankkia huippu tuotteita edullisesti. Näissä myymälöissä myydään ylijäämävarastoja, mallikappaleita ja viime kauden tuotteita alennettuun hintaan. Outlet-ostoksilla voi säästää merkittävästi, kun saa laadukkaita vaatteita, kenkiä ja asusteita huomattavasti normaalihintaa halvemmalla. Laaja valikoima, houkuttelevat alennukset ja arvostettujen brändien saatavuus tekevät outleteista suositun vaihtoehdon shoppailuun. Tutustu myös Iittala outlet myymälään.

Google Pay – Vaivaton ja helppo tapa maksaa ostokset

Google Pay maksaminen on helppoa ja kätevää, kun haluat maksaa ostokset Android-laitteella kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa nopeasti ja vaivatta.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.