Mellunmäen metroaseman laiturialueen perusparannus alkaa 15. helmikuuta 2021. Työt aloitetaan valmistelevilla töillä. Metroasema on koko remontin ajan matkustajien käytössä.

Metroaseman laiturialueella uusitaan katos, laiturilaatoitukset ja laiturikatoksen julkisivut. Laiturialueen viihtyisyys paranee, kun valaistus ja kalusteita uusitaan sekä penkit kunnostetaan. Perusparannuksessa lisätään laiturikatokseen lasipintoja ja kattoikkunoita, joiden kautta laiturille tulee luonnonvaloa.

Metroasema ja molemmat sisäänkäynnit ovat matkustajien käytössä koko perusparannuksen ajan. Kulkureitteihin tulee perusparannuksen edetessä muutoksia, ja osia laiturialueesta suljetaan muun muassa laatoitustöiden ajaksi. Rakennustöiden sujuvoittamiseksi metro liikennöi vain toisella raiteella kesällä 2021. Yhden raiteen liikenteestä tiedotetaan erikseen.

Perusparannus toteutetaan esteettömyyden periaatteita noudattaen ja laiturilaatoitukseen asennetaan näkövammaisten opasteet.

Työt valmistuvat vuoden 2022 alkuun mennessä.

Metroaseman matkustajamäärät ovat jatkuvasti kasvaneet itäisten kaupunginosien asunto- ja työpaikkarakentamisen myötä. Tulevaisuudessa matkustajamäärät ennusteiden mukaan lisääntyvät edelleen. Metroaseman laiturikatoksen ja metrolaiturin perusparannus on tärkeä osatekijä koko Mellunmäen alueen kehittämisessä.

Lähde: STT Info


Muita mielenkiintoisia aiheita muualta luettavaksi

VR Junat Kartalla – Reaaliaikainen seuranta matkustamisen helpottamiseksi

VR Junat Kartalla on kätevä työkalu, jonka avulla voit seurata junasi sijaintia reaaliajassa. Sovellus näyttää tarkan sijainnin kartalla ja kertoo, milloin juna saapuu seuraavalle asemalle. Tämä auttaa sinua suunnittelemaan matkasi paremmin ja välttämään viivästyksiä. VR Junat Kartalla on erityisen hyödyllinen matkustajille, jotka ovat kiireisiä ja haluavat olla ajoissa perillä.

Älykello – Tehokas apuväline päivittäisessä elämässäsi

Älykello on laite, joka on suunniteltu helpottamaan ja tehostamaan arkipäivän toimintojasi. Se toimii älypuhelimesi kumppanina ja auttaa sinua pysymään ajan tasalla tärkeistä tapahtumista ja tehtävistä. Lisäksi älykello tarjoaa monia muita ominaisuuksia, kuten urheiluseurannan, sykemittarin ja unen seurannan. Sen avulla voit myös vastata puheluihin ja lukea viestejä ilman, että sinun tarvitsee ottaa puhelinta käteesi. Älykello on siis erittäin kätevä apuväline päivittäisessä elämässäsi.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.