Suomalainen rakastaa saunaa ja järveä. UPM Bonvesta kysyi kesällä 2017 yli 8000 suomalaiselta, mitä he tekevät mieluiten mökillä. Samalla kertyi sykähdyttäviä kertomuksia suomalaisesta mökkielämästä. Millainen on sinun rantaunelmasi? 

Saunakulttuurin suosio näkyi kyselyn tuloksissa selvästi. Liki puolet vastaajista mainitsi löylyttelyn lempipuuhakseen mökillä. Suosituimpien aktiviteettien listalle pääsivät mukaan myös saunomiseen liittyvät riitit kuten saunan lämmitys ja terassilla istuskelu järvimaisemasta nautiskellen. Niistä kerrottiin myös vastaajien rakkaimmissa mökkimuistoissa.

Tuhansien järvien maassa veden läheisyydestä osataan myös nauttia. Uiminen ja mökkijärvellä soutelu ovat suosittuja mökkipuuhia. Lapsuuden kesien pulikoinnit ja kalareissut esiintyivät lukuisissa kertomuksissa.

Pakopaikka arjen kiireestä

Mökeistä on tullut tukikohta, jonne halutaan palata vuodesta toiseen. Mökki saattaa olla monelle jopa vakituista asuntoa tärkeämpi, sillä kun vakituinen asunto vaihtuu usein elämäntilanteen mukaan, voi mökki olla koko elämän ajan pysyvä ja muuttumaton pesä.

Jos mielessä siintää unelma mökistä tai jopa omakotitalosta järven rannalla, voi ratkaisu löytyä UPM Bonvestan rantatonttien tarjonnasta.

– Meillä on tällä hetkellä myynnissä 1300 rantatonttia, joiden joukosta löytyy vaihtoehtoja niin mökkeilyyn kuin ympärivuotiseen asumiseenkin. Rantatonttien pinta-ala vaihtelee noin puolesta hehtaarista jopa yli hehtaariin. Rakennusoikeutta siis riittää, joten siitä ei unelman toteuttaminen jää kiinni, tuotepäällikkö Heli Hakala kertoo.

Tonttitarjontaa löytyy Keski- ja Itä-Suomesta, Savosta, Pohjois-Karjalasta, Kainuusta ja Pohjois-Pohjanmaalta.

– Parhaimmillaan muutaman tunnin ajomatkan päässä Ruuhka-Suomesta löytyy rantatontteja Päijänteen, Saimaan, Pielisen ja Oulujärven rannoilta sekä niemen nokista. Kesällä on tulossa uusia kohteita myös Kanta-Hämeeseen.

Kuokka maahan ja rakentamaan!

Rakentamisen aloittaminen on tehty mahdollisimman helpoksi. UPM Bonvesta rantatontit ovat vahvistetussa ranta-asemakaavassa tai yleiskaavassa olevia rakennuspaikkoja, joten rakentamaan pääsee varmasti. Tonteille on tie perille ja joissain on sähköliittymä ja kunnallistekniikka valmiina.

Metsästysseuran jäsenyys kaupan päälle

Hakalan mukaan yhä useampi on kiinnostunut tonteista, joihin kuuluu metsästysseuran jäsenyys taikka muita retkeily- ja ulkoiluaktiviteetteja.

– Kalamiesten ja retkeilijöiden kannattaa kysäistä kohteita kalevesien- ja vaellusreittien läheisyydestä. Sopimusmyyjämme esittelevät mielellään kunkin omiin mieltymyksiin sopivia tontteja, jolloin säästää omaa aikaa ja vaivaa, Hakala muistuttaa.

UPM Bonvesta – Suomen parhaat rantatontit   www.bonvesta.fi

Ikkunakalvotuksella asumismukavuutta mökillekin

Lämpimän kesän tulo näin toukokuussa on yllättänyt suomalaiset positiivisesti ja meillä Suomessa on ollut lämpimämpää ja aurinkoisempaa kuin monissa Etelä-Euroopan maista. Auringon porottaessa ikkunoista sisään ovat monet alkaneet ajatella ilmastoinnin perään, ja samalla miettineet muita mahdollisuuksia oman asumismukavuuden parantamiseksi. Yksi peruskeino on ikkunoiden kalvoitus aurinkokalvolla. Virkkalalainen Mainosteippaamo OmaLogo Oy on tehnyt ikkunakalvotuksia niin yksityiskoteihin kuin liiketiloihin.

Ikkunakalvotuksella voidaan vähentää jopa 80% auringon lämpösäteilystä. Koneellisen ilmastoinnin tarve ja sen myötä energiankulutus vähenee, kertoo Mikael Pitkänen

Kalvot poistavat myös esimerkiksi näyttöpäätteiden heijastuksia tehokkaasti niin kotona kuin toimistoissa. Tilan valoisuus ei vähene eikä värien toistuminen ikkunan läpi muutu. Auringon UV-säteily ja lämpö haalistavat ja kellastavat verhot, matot, huonekalut ja ikkunasomisteet. Auringonsuojakalvot poistavat jopa 98 % UV-säteilystä ja samat materiaalit kestävät huomattavasti pidempään kuin normaalioloissa.

Ikkunakalvotukset maksavat jonkin verran, mutta ovat kuitenkin edullinen tapa saada mukavuutta kotiin ja toimistoihin. Kalvotukset asennetaan kalvoista riippuen joko ikkunan ulko- tai sisäpuolelle ja asennus voidaan suorittaa muutamassa tunnissa pestylle ikkunapinnalle.

Ikkunakalvoja on useita tummuusasteita ja kevyimmät tummuusasteet eivät erotu normaalisti kalvottomasta ikkunasta oikeastaan lainkaan. Tummat kalvotukset sen sijaan ovat jo silmin nähtävissä.

Liiketiloissa tässä Lohjalla olemme kalvottaneet mm. Virkkalan Shellin ikkunat 3M Prestige kalvolla sisäpuolelta ja Laurinkadun Luontaistuntijan tilat Solar Filmin aurinkokalvoilla. Tuotamme myös ns. maitokalvoteippauksia, ja niitä saa kauttamme myös väreissä kuten kulta, hopea, pinkki, vihreä ja sininen väri. Näistä väreistä meillä on Virkkalantie 2:ssa mallit esillä, kutsuu Pitkänen vierailijat tervetulleiksi, mutta varoittaa samalla, että kannattaa soittaa etukäteen ja varmistaa, että toimistolla ollaan paikalla.

#mainosteippaamo #omalogo

www.omalogo.fi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.