Suomalainen rakastaa saunaa ja järveä. UPM Bonvesta kysyi kesällä 2017 yli 8000 suomalaiselta, mitä he tekevät mieluiten mökillä. Samalla kertyi sykähdyttäviä kertomuksia suomalaisesta mökkielämästä. Millainen on sinun rantaunelmasi? 

Saunakulttuurin suosio näkyi kyselyn tuloksissa selvästi. Liki puolet vastaajista mainitsi löylyttelyn lempipuuhakseen mökillä. Suosituimpien aktiviteettien listalle pääsivät mukaan myös saunomiseen liittyvät riitit kuten saunan lämmitys ja terassilla istuskelu järvimaisemasta nautiskellen. Niistä kerrottiin myös vastaajien rakkaimmissa mökkimuistoissa.

Tuhansien järvien maassa veden läheisyydestä osataan myös nauttia. Uiminen ja mökkijärvellä soutelu ovat suosittuja mökkipuuhia. Lapsuuden kesien pulikoinnit ja kalareissut esiintyivät lukuisissa kertomuksissa.

 

Pakopaikka arjen kiireestä

Mökeistä on tullut tukikohta, jonne halutaan palata vuodesta toiseen. Mökki saattaa olla monelle jopa vakituista asuntoa tärkeämpi, sillä kun vakituinen asunto vaihtuu usein elämäntilanteen mukaan, voi mökki olla koko elämän ajan pysyvä ja muuttumaton pesä.

Jos mielessä siintää unelma mökistä tai jopa omakotitalosta järven rannalla, voi ratkaisu löytyä UPM Bonvestan rantatonttien tarjonnasta. 

– Meillä on tällä hetkellä myynnissä 1300 rantatonttia, joiden joukosta löytyy vaihtoehtoja niin mökkeilyyn kuin ympärivuotiseen asumiseenkin. Rantatonttien pinta-ala vaihtelee noin puolesta hehtaarista jopa yli hehtaariin. Rakennusoikeutta siis riittää, joten siitä ei unelman toteuttaminen jää kiinni, tuotepäällikkö Heli Hakala kertoo. 

Tonttitarjontaa löytyy Keski- ja Itä-Suomesta, Savosta, Pohjois-Karjalasta, Kainuusta ja Pohjois-Pohjanmaalta. 

– Parhaimmillaan muutaman tunnin ajomatkan päässä Ruuhka-Suomesta löytyy rantatontteja Päijänteen, Saimaan, Pielisen ja Oulujärven rannoilta sekä niemen nokista. Kesällä on tulossa uusia kohteita myös Kanta-Hämeeseen.

 

Kuokka maahan ja rakentamaan!

Rakentamisen aloittaminen on tehty mahdollisimman helpoksi. UPM Bonvesta rantatontit ovat vahvistetussa ranta-asemakaavassa tai yleiskaavassa olevia rakennuspaikkoja, joten rakentamaan pääsee varmasti. Tonteille on tie perille ja joissain on sähköliittymä ja kunnallistekniikka valmiina.   

 

Metsästysseuran jäsenyys kaupan päälle

Hakalan mukaan yhä useampi on kiinnostunut tonteista, joihin kuuluu metsästysseuran jäsenyys taikka muita retkeily- ja ulkoiluaktiviteetteja. 

– Kalamiesten ja retkeilijöiden kannattaa kysäistä kohteita kalevesien- ja vaellusreittien läheisyydestä. Sopimusmyyjämme esittelevät mielellään kunkin omiin mieltymyksiin sopivia tontteja, jolloin säästää omaa aikaa ja vaivaa, Hakala muistuttaa.

 

UPM Bonvesta – Suomen parhaat rantatontit   www.bonvesta.fi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.