NCC ja SATO ovat sopineet 131 omistus- ja vuokra-asunnon rakentamisesta Vantaan Myyrmäen Virtakujalle. Kehityshankkeen pohjana on NCC:n lähiöiden täydennysrakentamisen konsepti, jolla voidaan tiivistää vanhaa asuntokantaa. Hankkeen arvo on noin 19 M€. 

– Hanke on hyvä esimerkki NCC:n ja SATOn yhteistyöstä ja kyvystä kehittää laadukkaita ratkaisuja asumisen tarpeisiin. Kehityshankkeen pohjana on NCC:n lähiöiden täydennysrakentamiseen luoma Bertta-konsepti, jonka avulla voidaan tiivistää Suomen kaupunkien vanhaa, suhteellisen väljää asuntokantaa. Läheiselle tontille olemme jo toteuttaneet yhdessä SATOn kanssa Uomarinteen Bertan, NCC:n yksikön johtaja Tuomas Tonteri kertoo. 

Bertta-konseptissa pysäköinti on järjestetty rakennuksen alimpiin kerroksiin, ja talo voidaan sijoittaa pienellekin tontille. Virtakujalle rakennettavassa kohteessa konseptia on kehitetty rakennusalueen mukaan niin, että osa autopaikoista sijoitetaan talon alle ja osa on pystytty sijoittamaan piha-alueelle. Projektin toteutuksessa pyritään korkeaan esivalmistusasteeseen esim. hyödyntämällä kylpyhuone-elementtejä sekä NCC:n kehittämiä teräsulokeparvekkeita.

Myyrmäki on yksi Vantaan pääkeskustoista, josta kehitetään monipuolista työpaikkojen ja palvelujen keskittymää. 

– Täydennysrakentaminen on taloudellisesti tehokas keino tuoda lisää asuntoja vanhoille asuinalueille. Myyrmäestä on kehittymässä täydennysrakentamisen kautta Vantaan urbaanein kaupunkikeskus, josta on hyvät joukkoliikenneyhteydet eri puolille pääkaupunkiseutua. Vuokra-asunnoille hyvien liikenneyhteyksien varrella on kysyntää, kertoo SATO Oyj:n investoinneista ja asumisen liiketoiminnasta vastaava liiketoimintajohtaja Antti Aarnio

– Alueen täydennysrakentamista suunnitellaan niin, että vehreät katutilat, puistot ja ympäröivät viheralueet toimivat vastapainona tiiviille rakentamiselle.  Myös tässä hankkeessa piha-alueen vehreyteen ja viihtyvyyteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Lisäksi jääkaudelta muistona jääneet isot siirtolohkareet säilytetään. Toinen niistä siirrettiin lopulliselle paikalleen tontille, joten siirtolohkareet toimivat alueella hyvänä tuntomerkkinä, Tonteri sanoo.

Työmaan edistymistä voi seurata työmaasivujen kautta: https://www.ncc.fi/projektit/virtabertta-vantaa/ 

Kohde numeroina:
–    As Oy Vantaan Virtakuja 4: asuntoja 55 kpl, seitsemän kerrosta
–    Oy Vantaan Virtakuja 6: asuntoja 76 kpl, kahdeksan kerrosta
–    Autopaikkoja yhteensä Virtakuja 4 ja 6 hankkeilla 45 kpl ja piha-alueella Virtakuja 2 kiinteistölle 52 kpl 
–    Arkkitehtisuunnittelu ja talotekniikka: Optiplan Oy
–    Valmistuminen loppuvuodesta 2021

Lähde: News Cision


Muuta luettavaa muualta

Garmin Venu 2 GPS – Älykello jolla voi soittaa ja paljon muuta

Garmin Venu 2 Plus GPS-älykello, jolla voit soittaa puheluita sekä käyttää yhteensopivan älypuhelimen virtuaaliavustajaa tekstiviestien lähettämiseen, kysymysten esittämiseen, jne.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.