NCC rakentaa kolmen taloyhtiön kokonaisuuden Kuopion Maljalahteen. Kohteeseen tulee Nonna Groupin senioreille suunnattuja vuokra-asuntoja sekä FinCapin omistusasuntoja. Kokonaisvastuu-urakan arvo on noin 20 miljoonaa euroa (alv 0).

NCC on tehnyt FinCapin kanssa sopimuksen kolmen taloyhtiön rakentamisesta Kuopion Maljalahteen. Ensimmäiseen rakennukseen tehdään Nonna Groupille 75 senioreille suunnattua vuokra-asuntoa. Rakennukseen tulee myös ravintola- ja liikuntatilat sekä muita yhteisöllisiä tiloja. Talon alle rakennetaan autohalli, joka palvelee kaikkia yhtiöitä.

– Tämä on Nonna Groupille ainutlaatuinen tilaisuus toteuttaa senioriasunnot Kallaveden upeisiin järvimaisemiin, kertoo Nonna Groupin toimitusjohtaja Nora Stenvall.

Kahteen muuhun rakennukseen tulee yhteensä 47 FinCapin omistusasuntoa. Kohde rakennetaan vaiheittain: senioriasunnoista ensimmäinen osa valmistuu tammikuussa 2023 ja toinen saman vuoden huhtikuussa. Omistusasuntojen rakentaminen aloitetaan maaliskuussa 2022.

– Mahtavaa päästä rakennuttamaan Maljalahteen näin upeaa kohdetta ja perheille tarkoitettuja isompia omistusasuntoja, joista kaikista on näkymät Kallavedelle, toteaa projektipäällikkö Jani Pakarinen FinCapilta.

– Vapaarahoitteisena hankkeena tämä on mielenkiintoinen ja uudenlainen avaus Kuopiossa. Pitkästä aikaa saamme Kuopioon myös uuden palveluita tarjoavan, ikäihmisille suunnatun kohteen, toteaa asuntotoimenjohtaja Katri Hiltunen Kuopion kaupungilta.

Maljalahden kehittyvä asuinalue sijaitsee noin kilometrin etäisyydellä keskustasta, Kallaveden rannalla lähellä Kuopion satamaa.

– Keskustan palvelut ovat kävelyetäisyydellä ja mm. Hapelähteenpuiston lähiliikuntapaikka on lähellä. Maljalahteen tulee myös isompi päivittäistavarakauppa, kahvilaravintola ja veneilypalvelut. Alue kehittyy kovasti ja on hienoa päästä mukaan sitä rakentamaan, kertoo NCC:n hankekehitysjohtaja Marko Onttinen.

Lähde: News Cision


Muuta luettavaa muualta

Tulevaisuuden internet eli 5G

Nopea 5G on uusi tiedonsiirtojärjestelmä, joka tarjoaa merkittävästi nopeampaa ja tehokkaampaa tiedonsiirtoa verrattuna edellisiin 4G- ja 3G-järjestelmiin. 5G-verkko tarjoaa lupauksen tuoda uusia ja tehokkaampia mobiililaitteiden ja IoT-laitteiden (Internet of Things) käyttökokemuksia.

Eetu “Eedspeaks” Pesonen

Eetu “Eedspeaks” Pesonen on suomalainen nettisisällön konkari, videobloggaaja ja podcastaaja. Hänen YouTube-kanaval­laan eeddspeaks on yli 325 000 tilaajaa. 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.