Oletko joskus uneksinut työskenteleväsi raksalla?

Nyt on onneksi mahdollisuus toteuttaa tämä salainen haave virtuaalisesti, ilman että joudut oikeasti laittamaan turvakengät jalkaan, keltaisen turvahatun päähän sekä haalarit niskaan!

Internetin sekä tietokoneiden ihana maailma on antanut sinulle mahdollisuuden toteuttaa salaisimmat raksamiehen unelmasi virtuaalisesti.

Hyvänä esimerkkinä Steamista saa Construction Simulator pelejä useamman kappaleen, lisäksi löytyy isojen koneiden simulaattoria sekä uusimpina simulaattori, joka antaa sinulle mahdollisuuden ostella ja kunnostella asuntoja ja omakotitaloja sekä myydä niitä voitolla?

Eikö olekin mahtavaa, kun ei tarvitse enää mennä pölyiseen ja likaiseen paikkaan toteuttaaksesi salatut unelmasi?

Kaikki tämä ei kuitenkaan muuta sitä tosiasiaa, että yhä useampi Suomalainen ei halua työskennellä raksalla, vaikka palkka olisikin hyvä. Yhä useammin raksalla työskentelee Virolainen, Puolalainen, Romanialainen tai Bulgarialainen työntekijä. Suomalaiset saavat tietysti parempaa palkkaa raksalla kuin ulkomaalaiset mutta työ ei silti viihdytä sillä Suomalaiset haluavat entistä enemmän toimistotyötä ja parempaa palkkaa ilman mitään fyysistä työtä. Voihan sitä kuntoa käydä hakemassa salilta.

Samaan aikaan kuitenkin erilaiset simulaattorit kasvattavat suosiotaan, oli se sitten siitä, että simuloidaan rekkakuskina olemista tai raksatyöntekijää.

Nyt on tehty peli, joka simuloi raksamiehen ahdinkoa.

Vaikka tietokonepelit on tehty antamaan hiukan haastetta on kolikkopelien kuvaustapa paljon lähempänä oikeaa raksamiehen elämää. Useamman tunnin Castle Builder kolikkopeliin käyttäneenä voit antaa oman mielipiteen siitä kuinka todellinen se on. Ideana on rakennella kuninkaalle tai tämän tyttärelle eri huviloita ja linnoja. Rahaa tuuppaa saamaan jollain tapaa sitten kun rakennus on valmis, muuten eletään kädestä suuhun meiningillä. Silloinkin kun rakennus on valmis ja hyväksytty maksimirahat riippuvat siitä kävikö tuuri rakennusvaiheessa ja sait muuta kuin pronssitason rakennustarvikkeita, hopeiset ja kultaiset nostavat saatavan rahan maksimimäärää. Kirsikkana kakun päällä tulee sitten lopuksi sulhasehdokas, josta pitäisi valita sopiva, tämän perusteella sitten sulhanen määrittään kuinka paljon itse siitä kämpästä tykkää ja sen perusteella tulee korvausta tai ns. bonusta.

Pelissä voi lykästää ja saada uuden tittelin tai palkankorotuksen, jolla voi sitten tienata hiukan enemmän tai sitten ei.

Tämä tilanne on varmasti tuttu eteenkin remonttipuolen työntekijöille, sitä aherretaan monta kuukautta talon emännän johdolla ja sitten isäntä tulee työmatkalta Indokiinasta ja toteaa että nyt ei kyllä voida tällaista hyväksyä millään. Koitat sitten siinä selittää, että kun vaimo on nämä hyväksyttänyt ja halunnut tällaista. Yleensä homma päätyy johonkin välimuotoon, joka tarkoittaa sinulle vähemmän rahaa niin ei tarvitse mennä käräjille sitä hakemaan.

Eivätpä nuo simulaatiot välttämättä menestyisi niin hyvin, jos realistisuuden taso olisi tuota luokkaa, haluamme kuitenkin peleissä viihdyttää itseämme.

Onneksi löytyy muitakin simulaattoreita.

Yllätys suosion saavuttanut täysin odottamaton simulaattoripeli on Goat Simulator jossa simuloidaan mitäs muutakaan kuin vuohta. Pelin perimmäisenä tarkoituksen on saada vuohi aiheuttamaan mahdollisimman paljon tuhoa Ihmisille, Rakennuksille ja kaikelle muulle mahdolliselle mitä tieltä löytyy.

Tässä olisikin hyvä mahdollisuus yhdistää Rakennus simulaattori, remppa simulaattori ja tuhoamis- simulaattori. Sitä voisi sitten jokainen oman fiiliksen mukaan käydä joko tuhoamassa, rakentamassa tai remppaamassa. Taitaapa maailmalla olla kyllä sellainenkin peli kuin Cleaning Simulator, jonka voisi yhdistää samaan kombinaatioon niin saa sitten simuloida sitä siivoamista.

Raksasiivoojat varmasti nauttisivat siitä pelistä eniten, siinä varmasti lähtee laastin jäljet kaakeleista helpommin kuin oikeassa elämässä.

Kaikille, jotka ovat uneksineet raksamiehen elämästä nyt ei sitten muuta kuin valitsemaan oikea peli ja hakemaan ensimmäiset fiilikset. Mikäli tuntuu omalta hommalta niin livenä löytyy varmasti hommia alkaen sangon kannosta.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.