Massiivipuurakentamiseen erikoistunut Puurakentajat Rakennus Oy rakentaa parhaillaan Helsingin Kruunuvuorenrantaan Hopealaakson päiväkotia. Ensimmäiset lapset pääsevät muuttamaan uuteen massiivipuusta rakennettuun päiväkotiin elokuussa 2021. Puurakentajat rakentaa myös Helsingin Kalasatamaan Verkkosaaren päiväkodin, jonka rakennustyöt käynnistyvät ensi vuonna.

Molemmat päiväkodit rakennetaan yhteistyössä pääurakoitsijana toimivan Oy Rakennuspartion ja Arkkitehtitoimisto AFKS kanssa. Puurakentajien yhteistyökumppani Stora Enso toimittaa kohteen CLT-elementit ja rakentamisessa käytetään apuna digitaalista CLT360+ sovellusta, jonka Stora Enso on kehittänyt yhteistyössä Puurakentajien kanssa. Hankkeessa hyödynnetään ensimmäistä kertaa Suomessa Deltabeam-järjestelmää, jolla saavutetaan pidemmät jännevälit ja kustannustehokas välipohjarakenne.

”Olen todella ylpeä siitä, että olemme voittaneet kaksi päiväkotihanketta Helsingin kaupungin järjestämässä kilpailutuksessa. Vastaehdotukset perustuivat tavanomaisempien rakennusmateriaalien käyttöön, mutta massiivipuurakenteella (CLT, Cross Laminated Timber eli ristiinliimattu puu) pystyimme tarjoamaan kilpailukykyisen ja hiilineutraalin vaihtoehdon. Rakennamme helsinkiläisille lapsille paitsi viihtyisän ja terveellisen ympäristön, myös ilmastonmuutoksen ehkäisemisen kannalta tehokkaan massiivipuisen rakennuksen”, sanoo Puurakentajat Group Oy:n toimitusjohtaja Mikko Leino.

Kaupunkisuunnittelussa on yhä olennaisempaa löytää ratkaisuja, joilla pystytään hillitsemään ilmastonmuutosta sekä optimoimaan materiaalien kierrätettävyyttä rakennuksen koko elinkaaren ajan. Puun käytön lisääminen alentaa hiilijalanjälkeä rakennusvaiheessa ja puumateriaali toimii hiilinieluna koko sen käytön ajan. Puurakennus on pitkäikäinen ja materiaali on myös täysin kierrätettävissä. Kiinnostus massiivipuurakentamista kohtaan on viimevuosina kasvanut kiihtyvällä tahdilla. 

Lähde: News Cision


Muita mielenkiintoisia aiheita muualta luettavaksi

Kryptovaluutta muuttaa maksuliikennettä

Kryptovaluutta on digitaalinen valuutta, joka käyttää vahvaa salausta turvallisuuden takaamiseksi. Kryptovaluutat, kuten Bitcoin ja Ethereum, ovat muuttaneet maksuliikennettä merkittävästi viime vuosina. Ne tarjoavat nopeita ja edullisia tapoja lähettää rahaa ympäri maailmaa ilman perinteisten pankkien välitystä. Kryptovaluutan käyttö on edelleen suhteellisen uutta, mutta sen suosio kasvaa jatkuvasti ja sillä on potentiaalia mullistaa maksuliikenne tulevaisuudessa.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.