Hieman yli vuoden kestänyt Ruskeasuon katu-urakka valmistui syyskuun lopussa, noin kuukauden etuajassa. Ruskeasuolle rakennettiin uudet katurakenteet pintoineen, 170 metriä meluaitaa ja melkein kilometri raitiovaunulinjaa uusine pysäkkeineen. Maan alle kätkeytyvä uusi kunnallistekniikka palvelee pitkään alueen asukkaita.

Mittava katu-urakka alkoi Ruskeasuon ja Pikku Huopalahden alueilla elokuussa 2022. Mannerheimintien molemmin puolin, vilkkaassa liikenteen solmukohdassa, sijainneella työalueella peruskorjattiin vuoden aikana katuja ja uusittiin kunnallistekniikkaa. Ruskeasuon uudistuvalle raitiovaunuvarikolle rakennettiin raideyhteys. 

Raitiovaunulinja 10 palasi reitilleen Mannerheimintieltä Pikku Huopalahteen elokuun puolivälissä. Samaan aikaan liikennejärjestelyt Mannerheimintien, Koroistentien ja Korppaanmäentien risteysalueella palasivat ennalleen.  

Ruskeasuon katu-urakan tärkeimmät uudistukset  

Kaikki hankealueen kadut saivat uudet katurakenteet pintoineen, ja viemäreitä, kaapeleita sekä vesijohtoja uusittiin. Pieniä viimeistelyjä tehdään syksyn aikana. Muita uudistuksia ovat:

  • Uudet raitiovaunupysäkit rakennettiin Mannerheimintielle (aiemmin Korppaanmäentien alussa). 
  • Suojateiden esteettömyyttä parannettiin.  
  • Korppaanmäentien raitiotielinja uusittiin ja Nauvontielle sekä Koroistentielle rakennettiin uusi raitiotie keskelle katua. 
  • Nauvontien viereen rakennettiin yli 170 metriä pitkä ja kaksi metriä korkea meluseinä vaimentamaan raitioliikenteestä Ruskeasuon siirtolapuutarhalle kantautuvaa melua.  
  • Mannerheimintien pyörätiet muutettiin yksisuuntaisiksi, ja pyöräilijöille rakennettiin odotusalueet kääntymistä varten.  
  • Korppaanmäentien ja Koroistentien toiseen reunaan rakennettiin pyöräkaista ja toiseen yksisuuntainen pyörätie.

Töitä liikenteellisesti poikkeuksellisen haastavassa paikassa  

Työmaa oli liikenteellisesti poikkeuksellisen vilkkaalla alueella, osin Mannerheimintiellä ja osin Ruskeasuon ja Pikku-Huopalahden asuinalueille johtavien katujen varsilla. Lisäksi työmaan lähellä oli muun muassa bussivarikko, iso toimistotalo ja urheiluareena. 

”Kiinnitimme erityistä huomiota liikennejärjestelyihin, jotta työmme vaikuttaisi liikkumiseen mahdollisimman vähän. Mannerheimintie on Helsingin isoin keruuväylä. Koko urakan ajan käytössä oli kaksi kaistaa suuntaansa”, kertoo projektinjohtaja Antti-Juhani Lehtinen Helsingin kaupunkiympäristön toimialalta.    

Rakentaminen edellytti odotettua enemmän louhintaa. Myös louhintaa hidasti työskentely vilkkaan liikenteen ympäröimänä ja sijainti asutuksen läheisyydessä. Vesihuollon rakentaminen edellytti jopa viisi metriä syviä kaivantoja vilkkaasti liikennöidyllä alueella. 

Ruskeasuon katutyömaa oli Helsingin katutyömaiden joukossa keskikokoinen hanke, jonka kokonaisurakan budjetti oli noin 9 miljoonaa euroa. Urakoitsijana hankkeessa toimi VM Suomalainen Oy. 

Tiedotteen lähde: Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Kuva: Miikka Kalke / Helsingin kaupunki.


Muuta mielenkiintoista luettavaa

PC-pelit: Viihdettä ja haastetta

PC pelit tarjoavat laajan valikoiman viihdettä ja haastetta pelaajille ympäri maailman. Ne kattavat monipuolisia genrejä, kuten toimintaa, seikkailua, strategiaa ja roolipelejä. PC- pelaaminen mahdollistaa myös moninpelikokemukset ystävien kanssa verkossa. Pelit tarjoavat paitsi hienoja tarinoita ja grafiikkaa myös mahdollisuuden kehittää ongelmanratkaisutaitoja ja tiimityötä. Ne ovatkin vakiintunut osa nykyaikaista viihdemaailmaa ja tarjoavat loputtomasti elämyksiä pelaajille.

Pelihahmot: Tarinoidensankarit

Pelihahmot ovat videopelien sielu, tuoden tarinat ja seikkailut eloon. Nämä hahmot voivat olla sankareita, antisankareita tai monimutkaisia hahmoja, jotka herättävät tunteita pelaajissa. Heidän persoonallisuutensa, ulkonäkönsä ja taitonsa luovat yhteyden pelaajiin, syventäen pelikokemusta. Pelihahmot voivat toimia inspiraationa ja opettaa arvokkaita elämänopetuksia. Niinpä he ovat olennainen osa videopelien vetovoimaa ja merkitystä pelaajille.

Garmin älykello käteen ja kohti parempaa hyvinvointia

Garmin on esitellyt uuden vivoactive 5 -älykellon vanhamman Garmin vivoactive 4 tilalle. Uudessa Garmin vivoactive 5 mallissa on kirkas AMOLED-kosketusnäyttö. Kohtuuhintaisessa, jokapäiväiseen käyttöön tarkoitetussa laitteessa on laaja valikoima hyvinvoinnin seurantaominaisuuksia. vívoactive 5 auttaa ymmärtämään kehoa paremmin, neuvoo aktiivisempaan elämään ja tukee kuntoilutavoitteiden saavuttamisessa

Tehokkuutta edullisesti: Tutustu Samsung Galaxy A13 -puhelimeen

Koe sulava halpa suorituskyky ja loistava käyttökokemus Samsung Galaxy A13 -puhelimella, joka yhdistää edullisuuden ja laadun täydellisesti. Nauti upeasta 6,5 tuuman näytöstä, joka tarjoaa kirkkaat värit ja tarkan kuvanlaadun. Tehokas neliytiminen suoritin mahdollistaa sulavan sovellusten käytön ja multitaskauksen. Sisäinen tallennustila ja laajennettava muistikorttipaikka takaavat riittävästi tilaa suosikkisisältöjesi säilyttämiseen. Tartu tilaisuuteen ja hanki tämä huikea halpa puhelin, joka ei huuda hintalappuaan!

Oletko koskaan testannut nettisi nopeutta?

Internet nopeustesti on kätevä työkalu, jonka avulla voit mitata internet-yhteytesi nopeuden. Se mittaa sekä lataus- että lähetysnopeuden, antaen selkeän kuvan siitä, miten nopeasti voit ladata ja lähettää tietoja verkossa. Nopeustesti auttaa sinua varmistamaan, että internetyhteytesi toimii odotetusti ja tarvittaessa tunnistamaan mahdolliset ongelmat.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.