SRV on valittu rakentamaan Jorvin sairaalan uutta osastorakennusta Espooseen

SRV on valittu kehittämään ja rakentamaan Jorvin sairaalan uutta osastorakennusta Espooseen allianssimallilla. Tilaajana on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri. Hanke jakautuu kehitys- ja toteutusvaiheisiin, joiden arvo on yhteensä noin 170 miljoonaa euroa. Hanke kirjataan SRV:n tilauskantaan kehitysvaiheen jälkeen vuoden 2022 lopussa. Hankintapäätös ei ole vielä lainvoimainen.

Rakentaminen Jorvin sairaalan uudessa osastorakennuksessa aloitetaan valmistelevilla töillä kesällä 2022 ja osaston käyttöönoton arvioidaan tapahtuvan vuonna 2026. Uuden osastorakennuksen kokonaispinta-ala tulee olemaan noin 50 000 bruttoneliömetriä.

Jorvin sairaalan uuteen viisi kerrosta ja kellarikerroksen sisältävään osastorakennukseen sijoittuu muun muassa lasten poliklinikka, synnytysosasto, kuvantamistiloja, vuodeosastotiloja eri toimintoihin sekä sairaalakampuksen toimintaa tukevia tiloja.

”Olemme toteuttaneet vaativia sairaanhoidon erityistiloja viime vuosina, kuten Keski-Suomen keskussairaala Novan, TAYS Etupihan Tampereella ja Uuden lastensairaalan Helsingissä. Parhaillaan viimeistelemme HUSille Siltasairaalaa ja Jorvin sairaalan leikkaussalit ovat sisävalmistusvaiheessa. Molemmat hankkeet ovat edenneet sovitussa aikataulussa. Myös Laakson yhteissairaalan kehitysvaihe on edennyt suunnitelman mukaisesti. Meistä on tärkeää toimia yhteistyössä eri osapuolten kanssa ja kehittää ratkaisuja hankkeen parhaaksi − näin hankkeet toteutuvat erinomaisesti”, sanoo SRV:n yksikönjohtaja Ossi Inkilä.

Lähde: SRV

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.