Lomamatkat ja mökkireissut tarjoavat mukavia irtiottoja arkeen, mutta suomalaiset huokaisevat helpotuksesta päästessään nauttimaan oman wc:n siisteydestä ja kylpyhuoneen rauhasta lomien jälkeen. IDOn laajan verkkokyselyn* (n=1415) mukaan 38 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että on mukava palata lomalta takaisin kotikylppäriin. 37 prosenttia pitää paluuta erittäin mukavana.

”Verkkokyselyn tulokset vahvistavat käsitystämme, että wc- ja kylpytilojen siisteys ja toimivuus ovat suomalaisille tärkeitä”, toteaa Laura Olin-Loock Geberit Oy:n markkinoinnista.

Kylpytilat vaikuttavat lomakokemukseen

43 prosenttia IDOn verkkokyselyn vastaajista haluaisi käydä vesi-wc:ssä ja kunnon suihkussa myös lomalla. Reppureissulla ja mökkilomalla on usein sopeuduttava paikallisiin oloihin, mutta suomalaiset haluavat ennakoida oloja jo kohteita valitessaan.

32 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että ravintolan, huoltoaseman, hotellin tai muun palveluntarjoajan kylpy- tai wc-tilojen siisteydellä ja toimivuudella on erittäin suuri vaikutus lomakokemukseen. 44 prosentin mielestä kylpytiloilla on suuri vaikutus.

”Usean kerran on matkalla ollessa pissahätä kadonnut jo taukopaikan saniteettitilojen ovella siisteystason ollessa niin kehno”, kertoo eräs kyselyn vastaajista.

Kokemukset maailmalta ovat saaneet suomalaiset arvostamaan yhä enemmän kotikylppäriään.

”Sittemmin on ymmärtänyt, miten etuoikeutettua oma elämä on – myös wc-tilojen suhteen”, eräs kyselyn vastaajista toteaa.

Puhtaus valttia myös kotikylppärissä

Lomareissut ovat jättäneet jälkensä suomalaisiin. 29 prosenttia haluaisi lomalleen mukaan wc-istuimen omasta kotikylppäristään. 23 prosenttia haluaisi lomakylppäriin kaikki putelinsa ja purkkinsa tutussa järjestyksessä, 20 prosenttia kotikylppärin suihkun. Oma pyyhe on tärkeintä 15 prosentille ja itse valittu wc-paperi 13 prosentille vastaajista.

”Kylpytilojen käytännöllisyys ja siisteys ovat suomalaiskodeissa nykyään arkipäivää, mutta kysely paljastaa, kuinka paljon yksilölliset valinnat vaikuttavat viihtyvyyteen jopa kotona”, Laura Olin-Loock huomauttaa.

Verkkokyselyn vastaajista 40 prosenttia on sitä mieltä, että kotikylppärissä tärkeintä on puhtaus. 29 prosenttia vannoo omien tavaroiden ja järjestyksen nimeen. 16 prosentin mielestä kotona on parasta yksityisyys.

Vaikka lomamatkojen kylpyhuoneista on kirjavia kokemuksia, onnekkaimmat palaavat reissusta reppu täynnä uusia ideoita.

”Hotelliluksus on aina kivaa. Pyrimme saamaan samaa tunnelmaa uuteen kylppäriimme”, kertoo eräs IDOn kyselyyn vastanneista.

*IDOn kylpyhuonekysely n=1415. Internetkysely toteutettiin 14.–24.8.2018 Google Forms -työkalulla.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.