Monien suomalaisten kesälomaan kuuluu erilaisia rakennusprojekteja kotona tai kesämökillä. Lähes 40 prosenttia suomalaisista kertoo remontoivansa itse tai perheen, sukulaisten ja kavereiden avustuksella. Kaikki eivät kuitenkaan luota omiin remonttitaitoihinsa, vaan turvautuvat mieluummin ammattilaisten apuun. Tämä selviää Starkin toukokuussa 2022 teettämästä Suomalaiset remontoivat ja rakentavat -kyselytutkimuksesta.

Oman osaamisen puute ja ammattilaisten osaamiseen luottaminen ovat yleisimpiä syitä siihen, miksi suomalaiset eivät remontoi tai rakenna itse. Lähes puolet (49 %) suomalaisista kertoo nimenomaan osaamisen puutteen olevan syynä siihen, miksi he eivät remontoi tai rakenna itse.

Suomessa on paljon taitavia ammattilaisia, joita voi hyödyntää mökin ja kodin remonteissa. Jos oma remonttikokemus on vähäistä, on huomattavasti helpompaa turvautua ammattilaisten apuun kuin käyttää aikaa uusien asioiden opetteluun, toimitusjohtaja Harri Päiväniemi Stark Suomesta toteaa.

Lähes 20 prosenttia suomalaisista kertookin ajan puutteen vaikuttavan negatiivisesti omaan remontointi- ja rakentamishalukkuuteen.

Remontointi vie aikaa kokeneeltakin tekijältä, minkä vuoksi omaa kesälomaa ei välttämättä haluta käyttää rakentamiseen. Toisille remonttiprojektit ovat kuitenkin mieluinen harrastus, joka kuuluu kesään, Päiväniemi sanoo.

Suomalaisilla ei ole rakentamiseen ja remontoimiseen vaadittavia työkaluja

Kyselytutkimuksesta selviää, että myös työkalujen puute vähentää suomalaisten remontointi- ja rakentamishalukkuutta. Työkaluja tai -koneita saatetaan tarvita vain muutaman vuoden välein, minkä vuoksi välineisiin ja laitteisiin ei haluta investoida. Kodista tai mökiltä ei myöskään välttämättä löydy riittävästi säilytystilaa varastointiin – siksi työkaluja voi olla helpompi lainata ystäviltä tai vuokraamoista.

– STARK Rent -konevuokraamosta rakentajat ja remontoijat voivat vuokrata korkealaatuisia ja käyttövalmiita koneita ja välineitä. Ammattitaitoinen henkilökuntamme opastaa laitteiden valinnassa ja käytössä, Päiväniemi kertoo.

Lähde: Stark Suomi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.