Suomen suurimmassa rakennusmateriaalien jakelukeskuksessa, Starkin hubissa Helsingin Suutarilassa, on uusittu koko trukkikanta. Vastapainotrukeissa siirryttiin kaikissa kokoluokissa sähkökoneisiin. Uudet trukit pienentävät jakelukeskuksen hiilijalanjälkeä, parantavat ilmanlaatua varastotiloissa ja vähentävät työympäristön melua. Lisäksi ne parantavat kuljettajan työergonomiaa.

Myös muissa Starkin toimipisteissä on vaiheittain siirrytty kohti energiatehokkaampia ja päästöttömämpiä työkoneita. Konekannan uusiminen on osa Starkin vastuullisuusohjelmaa, jonka tavoitteet haastavat yritystä jatkuvaan parantamiseen.

– Siirrymme kaikissa 27 toimipisteessämme portaittain akkukäyttöisiin trukkeihin. Muutos kytkeytyy vastuullisuusohjelmaamme ja konsernimme keväällä julkistettuun ilmastositoumukseen. STARK Groupin tavoitteena on saavuttaa hiilineutraalius viimeistään vuoteen 2050 mennessä. Aiomme leikata päästöjämme 42 prosentilla vuoteen 2030 mennessä verrattuna vuoden 2020 lähtötasoon, kertoo STARK Suomen logistiikkajohtaja Kari Wahlman.

– Suurimmat kehityskohteemme liittyvät koko konsernissa ja myös meillä Suomessa rakennustarvikkeiden kuljetusten aiheuttamiin hiilipäästöihin. Kiinnitämme erityistä huomiota pakkausmateriaaleihin, vaihtoehtoisiin polttoaineisiin sekä kuljetusten hyvään suunnitteluun. Toinen kehityskohteemme on jätteen määrän vähentäminen ja kierrätysasteen nostaminen. Toimenpiteillämme on merkittävä vaikutus ilmastokuormaan ja ympäristöön niin omassa kuin asiakkaidemmekin toiminnassa.

Vihreää sähköä kaikissa kiinteistöissä

Kaikissa Starkin kiinteistössä on tänä vuonna siirrytty käyttämään vihreää sähköä.

– Käytämme pohjoismaista, uusiutuvaa vesivoimaa. Tämä on yksi valinnoistamme, jotka vievät meitä pitkällä tähtäimellä kohti hiilineutraalia liiketoimintaa. Haluamme vastuullisena toimijana ja työnantajana ohjata omaa henkilöstämme sekä asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme kohti ympäristön kannalta parempia valintoja. Lisäämme jatkuvasti ohjausta ja koulutusta sekä syvennämme yhteistyötä tavarantoimittajien kanssa kestävien, energiatehokkaiden ja ympäristömerkittyjen tuotteiden tarjoamiseksi asiakkaillemme, kertoo Kari Wahlman.

STARK on mukana rakentamassa koko toimialan tulevaisuutta niin Building 2030 -konsortiossa kuin Green Building Councilin jäsenenä. Aalto-yliopiston johtama Building 2030 kehittää Suomen rakennusalalle visiota vuodelle 2030 ja edistää sen toteutumista. Green Building Council keskittyy kestävään rakennettuun ympäristöön, joka on hiilineutraali, toimii kiertotaloutta toteuttaen ja mahdollistaa ihmisille kestävän ja laadukkaan elämän.

– Haluamme yhdessä koko toimialan kanssa kehittää rakennusalaa. Parhaimmillaan koko arvoketju tukee toinen toisensa onnistumista. Sillä on iso vaikutus paitsi oman alamme, myös koko Suomen ilmastotavoitteiden toteuttamisessa, toteaa Kari Wahlman.

Lähde: STT Info

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.