Tapulikaupungin ja Puistolan asemanseudulle laaditaan täydennysrakentamisen suunnitteluperiaatteet ohjaamaan alueen asemakaavoitusta. Uudistamisen lähtökohta on asemanseudun tiivistäminen yleiskaavan ja kaupunkistrategian tavoitteiden mukaisesti. Suunnitteluperiaatteiden tarkastelualue sisältää sekä Tapulikaupungin että Puistolan alueita. Suunnitteluperiaatteita esitellään verkkoasukastilaisuudessa 14. syyskuuta 2022. Suunnittelun lähtökohtia voi kommentoida myös verkossa Kerrokantasi-kyselyssä 26. syyskuuta asti.

Tapulikaupungin ja Puistolan suunnitteluperiaatteet ohjaavat alueen asemakaavoitusta. Suunnitteluperiaatteissa käsitellään yleispiirteisesti muun muassa asumista, liikkumista ja viheralueita. Suunnitteluperiaatteilla ja asemakaavanmuutoksilla pyritään tarjoamaan lisää mahdollisuuksia monimuotoiselle asumiselle, joka ottaa huomioon alueen ominaispiirteet. Uudis- ja täydennysrakentaminen monipuolistavat asuntokantaa radan molemmilla puolilla ja parantavat mahdollisuuksia asunnonvaihtoon elämäntilanteen ja tarpeiden muuttuessa.

Suunnitteluperiaatteet on tarkoitus viedä kaupunkiympäristölautakunnan päätettäväksi talvella 2022–2023. Lautakunnan hyväksynnän jälkeen periaatteet muodostavat kokonaiskuvallisen näkemyksen ja ohjeistuksen tuleviin asemakaavoihin ja toimivat julkisten alueiden suunnittelun ohjeena. Periaatteet eivät käynnistä suunnittelua automaattisesti. Yksityisiä tontteja ryhdytään kehittämään ensisijaisesti tontinomistajan aloitteesta.

Suunnitteluaineistoon voi tutustua 5.9.–26.9.2022 verkkosivuilla hel.fi/suunnitelmat.

Osallistu suunnitteluun – kerro mielipiteesi Kerrokantasi-kyselyssä ja tule kuulolle verkkoasukasiltaan

Suunnittelun lähtökohtiin voi tutustua tarkemmin Kerrokantasi-verkkokyselyssä ja suunnitelmia voi kommentoida 5.9.–26.9.2022 välisenä aikana. Vastauksia toivotaan kaikilta alueella ja ympäristössä liikkuvilta – niin asukkailta, työntekijöiltä kuin muilta alueen tuntevilta. Kyselyyn pääsee osoitteessa: kerrokantasi.hel.fi/tapulikaupunki-puistola

Tapulikaupungin ja Puistolan suunnitteluperiaatteita esitellään ja niistä voi keskustella verkkoasukasillassa keskiviikkona 14.9. kello 18.30. Linjoille voi liittyä 18.15 alkaen ja tapahtuman liittymislinkki löytyy osoitteesta hel.fi/asukastilaisuudet.

Tapulikaupungin ja Puistolan suunnitteluperiaatteita esitellään myös tiiviisti keskiviikkona 12.10. osana alueellista Uutta Koillis-Helsinkiä -tilaisuutta. Tilaisuus pidetään verkossa. Ohjelma alkaa klo 17.30. Tilaisuuden ohjelma, liittymislinkki ja muut ohjeet löytyvät verkosta osoitteesta hel.fi/asukastilaisuudet

Lähde: Helsingin kaupunki / STT
Kuva: Helsingin kaupunki.


Muuta luettavaa muualta:

Älykodit löytyy jo useasta ihmisen kodista

Älykoti tarjoaa ihmisille kotiin uusinta uutta tekniikkaa, jotka helpottavat arkeamme, auttavat säästämään energiaa ja lisäämään kodin turvallisuutta.


Oman talouden haltuun ottaminen

Nykyään kun internet on ollut käytettävissämme jo vuosia, ja mobiiliverkot ovat tuoneet älypuhelimiin vaikka mitä mahdollisuuksia, meillä on entistä monipuolisemmat mahdollisuudet oman talouden hallintaan ja kehittämiseen. Kun oman talouden ottaa paremmin haltuun, voi samalla miettiä sitä oman kodin sisustamistakin aivan uudella tavalla.

Oman talouden hallintaan liittyy myös uusien mahdollisuuksien opiskelu. Olet varmasti vähintään kuullut kryptovaluutoista kuten Bitcoin, mutta oletko vielä miettinyt niihin sijoittamista – niissä kannattaa sitten olla ns. aktiivinen sijoittaja, sillä markkinat ovat varsin liikkuvat. Ja jos miettii kryptoja enemmänkin, niin ne ovat vain yksi valuutta maailman kaikkien eri valuuttojen joukossa, ja jo pelkällä valuuttakaupalla on mahdollista tehdä ratkaisevia päätöksiä oman tulevaisuuden ja varallisuutensa suhteen.

Sitten kun oma talous on kunnossa, voidaan omia varoja sijoittaa taas vähän löysemmin tai eri lailla, esimerkiksi arvokorut ovat hyvä sijoituskohde. Ja miettiä jälleen eteenpäin niitä omia sijoitusajatuksia ja tulevaisuuden säästämistä. Jos sitten olet kuitenkin tilanteessa, missä ratkaisut vaativat ulkopuolista rahoitusta tai todellisia investointeja, tee vertailuja – älä tyydy nopeaan ja ensimmäiseen vastaukseen, kunnon lainavertailu on aina paikallaan.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.