Elastiset, matalapäästöiset ja pitkäikäiset saumausratkaisut sekä uusi älyteippi muodostavat kokonaisuuden, jonka osat sopivat kuhunkin tarkoitukseen erinomaisin ominaisuuksin.

Leudot talvet, viistosateet ja myrskyt ovat yleistyneet ja voimistuneet. Nykyisin valistunut rakentamistapa edellyttääkin asian huomioimista. Julkisivusaumassa käytetään pohjanauhan sijaan paisuvaa saumanauhaa, joka sellaisenaankin on toimiva ratkaisu joissakin julkisivusaumoissa – erityisesti ohutrapatuissa kohteissa. Tuulisella paikalla paisuvan saumanauhan päälle asennetaan vielä korkealuokkainen saumausmassa. Tartuntapintojen huolellinen primerointi tekee ratkaisusta pitkäikäisen.

Älyteipillä tilanteeseen mukautuva ikkunantiivistys

Kestävän kehityksen tavoitteet ohjaavat rakennusten lämmöneristämisen kasvattamiseen, mikä näkyykin selvästi asuntomyynti-ilmoitusten energialuokissa. Samalla trendi kohti tiiviimpiä seinärakenteita on ilmeinen. Erittäin hyvin lämmöneristettyjä ja tiiviitä rakenteita tehtäessä on kuitenkin olemassa riski, että ikkunasaumojen vesihöyrynläpäisy saattaa olla jopa kymmenkertainen (siis läpäisevämpi) vieressä olevaan seinään verrattuna.

Ratkaisu kesällä jäähdytetyn rakennuksen ikkunatiivistyksiin on ”älyteippi” SikaMembran® Active FSB+ ikkunan sisä- ja ulkopuolella. Perinteinen ikkunasaumaus olettaa kylmän olevan aina ulkona. Älyteippi osaa “kääntää” rakenteen toimintasuunnan, kun kesällä sisäilmaa jäähdytetään.

SikaMembran®Active FSB+ -älyteipin avulla estetään tehokkaasti myös tuulen puskeman sateen siirtyminen rakenteisiin. Ulkopuolisen testauslaitoksen todistamana SikaMembran® Active kestää yli 600 Pascalia tuulen ajaman sadeveden painetta. Se kestää jopa yli kahden metrin korkuisen vesipatsaankin.

Elastiset, matalapäästöiset ja pitkäikäiset saumamassat muodostavat kokonaisuuden, jonka osat sopivat kuhunkin tarkoitukseen erinomaisin ominaisuuksin

  • pu-pohjaiset saumamassat
  • tekniset sääsilikonit
  • erikoissaumaratkaisut
  • älyteipit ikkunan tiivistykseen

Sika tarjoaa teknisesti ja taloudellisesti optimaalisia ratkaisuja kestävää kehitystä edistäen – nopeasti ja mahdollisimman yksinkertaisesti esiteltynä. Tutustu uudistuneisiin nettisivuihimme ja ota yhteyttä.

Lähde: MyNewsDesk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.