Avarn Security voitti tarjouskilpailun Helsingin Sataman vartiointi- ja järjestyksenvalvontapalveluista. Työt neljässä satamassa alkoivat sunnuntaina 1. maaliskuuta.

Helsingin Olympiaterminaalin, Katajanokan terminaalin, Länsisataman ja Vuosaaren sataman turvallisuuspalveluista vastaa tästä lähin Avarn Security. Sunnuntaista 1. maaliskuuta voimaan astunut sopimus on voimassa toistaiseksi. Sataman toimeksianto työllistää 50 turvallisuusammattilaista erityyppisissä tehtävissä, kuten järjestyksenvalvonta, turvatarkastus ja vartiointi.

Vuosaaren sataman liikennepäällikkö Tero Valu on tyytyväinen Avarn Securityn saamisesta Helsingin Sataman turvallisuuden palveluntarjoajaksi.

– Meillä oli kolmivuotinen sopimus katkolla, jota oli muutaman kerran jatkettu toisen palveluntarjoajan kanssa. Lähdimme nyt muuttamaan määrittelyä. Annoimme laadulle vielä enemmän painoarvoa ja se toi Avarn Securityn hyvin esille Valu sanoo. 

Vuosaaren sataman liikkennepäällikkö Tero Valu on tyytyväinen Avarn Securityn turvallisuuspalvelujen laatuun.

Hän kertoo odottavansa Avarn Securitylta paljon myös kehityspuolella. Valun mukaan Helsingin Satama kaipaa tuoretta näkökulmaa turvallisuusasioihin, ja he kävivät tutustumassa Avarn Securityn toimintaan Porvoon Kilpilahdessa. Hän toteaa, että he vaikuttuivat Avarn Securityn aktiivisesta kehitystyöstä siellä.

Valu kertoo, että laadukas turvallisuustyö satamassa edellyttää ISPS:n (International Ship and Port facility Security Code) kansainvälisten satamaturvallisuuden toimintatapojen noudattamista. Hän lisää, että sataman turvallisuustyö on aktiivista yhteistyötä viranomaisten kanssa. Tulli esimerkiksi on satamassa jatkuvasti paikalla.

Avarn Securityn aloitus sujui Valun mukaan odotusten mukaisesti.

– Siirtymä sujui erittäin mutkattomasti täällä Vuosaaressa ja kuulemani mukaan niin myös keskustassa. Itse asiassa ensimmäiset kehitysideatkin saimme jo Avarn Securityn taholta. Kaikki vaikuttaa erittäin lupaavalta, kertoo Valu.

Avarn Securityn Helsingin Sataman palveluesimies Juhani Kujansuu on Valun kanssa samoilla linjoilla
– Kaikki meni ensimmäisenä päivänä hyvin. Pieniä ongelmia aina on, mutta niihin olimme varautuneet. Luntahan silloin satoi totta kai! Itse työt ovat alkaneet todella hyvin. Mitään suurempia ongelmia ei ole ollut, Kujansuu sanoo.

Avarn Securityn Helsingin Sataman palveluesimies Juhani Kujansuu kertoo siirtymän sujuneen ongelmitta.

Hän nostaa esille varsinkin Länsisataman vilkkauden. Kujansuun mukaan sataman luonne vaatii kykyä reagoida nopeasti ja ammattitaitoisesti. Mahdollisiin kehityskohteisiin Avarn Security lähtee keskustelun kautta.

– Emme yritä keksiä pyörää uudestaan, mutta haastamme vakiintuneet käytännöt tarvittaessa. Kehityksen perustana on yhteistyö ja avoin rehellinen keskustelu sataman kanssa, kertoo Kujansuu.

Helsingin Satama on matkustajamäärältään Euroopan suurin ulkomaanliikenteen satama. Peräti 12,2 miljoonaa ihmistä matkusti viime vuonna Helsingin Sataman kautta. Vuosaaren satama on valtakunnallisesti erittäin merkittävä kontti- ja perävaunuliikenteen saralla.

Lähde: MyNewsDesk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.