YIT ja Sirius Capital Partners ovat allekirjoittaneet sopimuksen Korkeavuorenkatu 32-34 kiinteistöjen peruskorjauksesta projektinjohtourakkana.

Hankkeessa kaksi Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevaa vanhaa toimistorakennusta yhdistetään yhdeksi uudeksi korkeatasoiseksi toimistokiinteistöksi. Vanhat rakennukset korotetaan osin kahdella ja osin kolmella uudella kerroksella. Urakkaan kuuluu rakennusteknisten töiden lisäksi myös talotekniikan toteutus kokonaisuudessaan.

Urakan kokonaispinta-ala on noin 10 000 bruttoneliömetriä, josta laajennustyöt ovat noin 2000 bruttoneliömetriä. Työt on aloitettu esisopimuksella syyskuussa 2021 ja urakan on määrä valmistua maaliskuussa 2023.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme hankkeeseen urakoitsijan, jonka osaaminen sopii tällaisen korkeatasoisen hankkeen toteuttamiseen. YIT on osoittanut olevansa ratkaisuhakuinen ja joustava kumppani”, toteaa toimitusjohtaja Patrick Gylling Sirius Capital Partnersilta.

”Kohde on erittäin haastava sekä sijaintinsa että teknisten ratkaisuja osalta. Meillä on kuitenkin hienot edellytykset onnistua loistavan työmaaporukan, luotettavien aliurakoitsijoiden, hyvien suunnittelijoiden, rakennuttajien ja tilaajan edustajien ansiosta. Vaikka aikataulu on tiukka ja työmäärä on mittava, on osapuolilla selkeät ja yhtenäiset tavoitteet sekä toimet niiden saavuttamiseksi. Yhteistyö on sujunut tiukoista aikatauluista huolimatta hienosti ja YIT:llä on toive, että hyvin alkanut yhteistyö osapuolten välillä jatkuu myös mahdollisissa tulevissa hankkeissa”, toteaa työpäällikkö Oscar Grönholm YIT:ltä.

Teknisesti erittäin haastavalla kohteella on myös historiallista arvoa, muun muassa osa julkisivusta sekä porrashuone on suojeltu.

Hankkeelle haetaan sen valmistuttua LEED Platinum -ympäristösertifiointia.

Lähde: News Cision

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.