Tekniikan ammattilaiset valitsivat YIT:n rakennusalan ihannetyönantajaksi Universumin Ammattilaiset-tutkimuksessa. Toukokuussa julkaistussa Universumin Opiskelijatutkimuksessa YIT oli rakennusalan ihannetyönantaja toista vuotta peräkkäin.

YIT on tänä vuonna lunastanut laajasti paikkansa sekä opiskelijoiden että ammattilaisten rakennusalan ihannetyönantajana. Yhtiö keskittyy toimimaan osaavana hankekehityskumppanina, vaativien hankkeiden toteuttajana ja hyvien elinympäristöjen rakentajana. Tämän toteuttamisessa tarvitaan erittäin monipuolista osaamista.

”Toimivan ja kestävän elinympäristön rakentaminen vaatii näkemyksellisyyttä, eettisyyttä ja pitkäjänteisyyttä. Haluamme olla ylpeitä tekemisestämme myös vuosia projektin päättymisen jälkeen. Meillä on paljon isoja ja monimuotoisia hankkeita. Osaamista on siksi oltava laaja-alaisesti rahoituksesta, kaavoituksesta, suunnittelusta ja tuotannosta aina ympäristöosaamiseen, kaupalliseen konseptointiin ja palveluihin saakka. Asiakkaan kuunteleminen ja ymmärtäminen, eri alojen ammattilaisten yhteensovittaminen ja osallistaminen sekä selkeä johtaminen ovat ratkaisevia tekijöitä. Nämä ovat tärkeitä asioita jatkossakin”, henkilöstöjohtaja Pii Raulo kiteyttää.

Pelkästään pääkaupunkiseudulla ammattilaistemme käden jälki näkyy parhaillaan monessa mittavassa projektissa. Esimerkiksi Vallilan Konepajan alueen rakentamista viimeistellään ensi vuoden alussa, Helsingin ja Espoon yhdistävässä Raide-Jokeri -hankkeessa ensimmäiset katuosuudet alkavat valmistua ja Vuosaaren lukio rakentuu elinkaarimallilla.

Oman henkilöstön kehittämisen lisäksi YIT:llä panostetaan voimakkaasti alalle tulijoihin. Myös tänä vuonna Covid-19 pandemiasta huolimatta kesätyöpaikka tarjottiin lähes 800 opiskelijalle. Terveys- ja turvallisuusasiat käytiin harjoittelijoille huolellisesti lävitse heille erikseen organisoidussa perehdytyksessä. Palautteiden pohjalta 97 % kesän harjoittelijoista suosittelisi YIT:tä työnantajana.

Tekniikan ammattilaiset arvostavat palkkausta, monipuolisia työtehtäviä ja joustavia työolosuhteita

Ammattilaiset-tutkimuksen tekniikan alan vastaajille tärkeimmät ominaisuudet olivat kilpailukykyinen peruspalkka, monipuoliset työtehtävät ja joustavat työolosuhteet. Heti perässä tulivat ystävällinen työympäristö ja ihmisten kunnioittaminen. Tekniikan vastaajat kokivat omiksi vahvuuksineen erityisesti ongelmienratkaisutaidot, vastuunkannon ja sopeutumiskyvyn. Luottamuksella oli kyselyn vastaajille iso rooli siinä, kuinka he ammattilaisina halusivat sitoutua työnantajaansa.

”Uskomme ja satsaamme osaaviin ammattilaisiimme, sillä heidän taidoillaan onnistumme vaativissa projekteissamme. Yhtä lailla haluamme lunastaa ammattilaistemme odotuksia työuralle, tarjota mahdollisuuden jatkuvalle kehittymiselle ja luoda työympäristön, joka tukee heidän hyvinvointiaan. Kun osaaminen ja oikeat ihmiset kohtaavat, syntyy erinomaista tulosta. Esimerkiksi viime viikolla saimme Vuoden Työmaa 2020 palkinnon Helsingin yliopiston peruskorjaushankkeelle, ja hybridihankkeemme Tripla Helsingin Pasilassa sai saman kunnian vuonna 2018”, kertoo Pii Raulo.

Universumin Ammattilaiset-tutkimukseen vastasi yhteensä yli 7 000 henkilöä, joista vajaat 1 300 tekniikan alan vastaajaa. Tuloksista suuri osa on kerätty ennen koronaviruksen aiheuttamia poikkeusolosuhteita.

Lähde: News Cision


Muita mielenkiintoisia aiheita muualta luettavaksi

Oletko tutustunut YouTube-markkinointiin?

YouTube-markkinointi on tehokkainta silloin, kun tavoitat kohdeyleisösi. Käytä YouTube-mainontaa ja hyödynnä YouTube Ads -mahdollisuutta, jotta voit tavoittaa ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita brändistäsi ja sen tarjoamista palveluista. Voit myös hyödyntää yhteistyötä muiden YouTube-vaikuttajien kanssa, jotka tavoittavat samanlaisen kohdeyleisön.

Koiran eroahdistus

Koiran omistajalta vaaditaan pitkäjänteisyyttä silloin, kun koira kärsii eroahdistuksesta. Yksin jäätyään koira haukkuu, tuhoaa kodin irtaimistoa, ulvoo tai saattaa tehdä tarpeitaan sisälle silloin kun se on eroahdistunut. Omistaja voi olla koiran haukkumisesta tietämätön, ellei naapuri huomauta siitä. Koiran eroahdistus on harmillista ja sen syynä voi olla myös jokin sairaus, joten ennen hoidon aloittamista on varmistuttava siitä, että koira on terve. 

Kun koira ei syö – mikä voisi olla vikana?

Mikä vikana kun koira ei syö ja mikäli koiran ruokahalu on kadoksissa pitemmän aikaa, on syytä tarkistaa koiran terveydentila. Useat sairaudet, närästys ja erilaiset kiputilat oireilevat usein syömättömyydellä tai heikolla ruokahalulla. Joskus yksittäinen oire voi olla ainoa vihje omistajalle siitä, ettei koiralla ole kaikki hyvin.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.