Kaupunginvaltuusto hyväksyi 14.6.2023 Yrjönkadun uimahallin perusparannuksen hankesuunnitelman, joka koskee uimahallin toiminnallista ja teknistä perusparannusta. Perusparannuksen valmistelutyöt alkavat tammikuussa 2024, ja hanke kestää noin kaksi vuotta. Uimahalli on suljettu koko tämän ajan. Alustavien suunnitelmien mukaan halli avataan asiakaskäyttöön taas tammikuussa 2026.

Monet Yrjönkadun uimahallin teknisistä järjestelmistä ovat elinkaarensa päässä, ja rakenteet vaativat monin paikoin korjausta, joten perusparannus tulee tarpeeseen. Yrjönkadun uimahalli on arvostettu, historiallinen osa Helsingin kaupunkikuvaa ja nyt tehtävien korjausten avulla varmistetaan, että se säilyttää asemansa korkealaatuisena ja viihtyisänä virkistyspaikkana kaupunkilaisille vielä pitkään.

Perusparannuksessa muun muassa ajanmukaistetaan uimahallin tekniikkaa, korjataan vaurioituneet julkisivut sekä uusitaan pesu- ja saunatilojen pintarakenteet. Kevään ja kesän 2023 aikana korjattiin jo välittömän korjauksen tarpeessa olevia laattavaurioita.

Hallin tekniikkaa ajanmukaistetaan energiatehokkaammaksi ja esteettömyyttä parannetaan

Perusparannuksessa kiinnitetään erityistä huomiota materiaalien ja ratkaisujen kestävyyteen ja ympäristöystävällisyyteen. Hallin tiloissa pyritään parantamaan energiatehokkuutta ja optimoimaan vedenkulutusta. Rakennuksen energiatehokkuutta parannetaan muun muassa jätevesien lämmöntalteenotolla sekä energiatehokkaalla ilmanvaihdolla ja valaistuksella.

Esteettömyyttä parannetaan halliin saapumisen, siellä kulkemisen, palveluiden sekä wc-tilojen osalta. Pääsisäänkäynnin esteettömyyttä parannetaan madaltamalla tasoeroja ja loiventamalla kynnyksiä. Sisäänkäynnin oviin asennetaan sähköinen avausmekanismi ja sisäänkäynnille tulee äänimajakka ohjaamaan kulkuväylältä kulkua sisäänkäynnille. Yleistä kulkemista tiloissa parannetaan madaltamalla kynnyksiä ja selkeyttämällä opastusta. Myös puku- ja pesuhuoneissa tehdään parannuksia muun muassa lisäämällä käsijohteita ja varmistamalla riittävät kääntymistilat apuvälineellä. Pihan esteettömyyttä parannetaan sisäänkäyntejä luiskaamalla.

Lähde: Helsingin kaupunki
Kuva: Maarit Hohteri / Helsingin kaupunki


Muuta mielenkiintoista luettavaa:

Apple iPhone 15: Tulevaisuuden Älypuhelin uusilla innovoinneilla

Apple iPhone 15 on huippuluokan älypuhelin, joka tarjoaa tehokkaan A16 Bionic -sirun, entistä kehittyneemmän kamerajärjestelmän ja 5G-yhteyden. Laite sisältää OLED Pro -näytön korkealla päivitysnopeudella ja parannetun akunkeston. Uusi MagSafe 2.0 mahdollistaa nopeamman langattoman latauksen ja liitettävyyden lisävarusteisiin. Tyylikkäässä muotoilussa on kestävät materiaalit ja entistä ohuempi rakenne. Apple iPhone 15 tarjoaa tulevaisuuden teknologian nykypäivän käyttäjille.

Mikä on digitaalinen euro?

Digitaalinen euro on Euroopan keskuspankin kehittämä sähköinen valuutta, joka toimii digitaalisessa muodossa. Se tarjoaa turvallisen ja nopean maksutavan, vähentäen käteisen käyttöä. Digitaalinen euro täydentää perinteisiä rahansiirtoja ja voi lisätä euroalueen taloudellista tehokkuutta ja vakautta.

PC-pelit: Viihdettä ja haastetta

PC pelit tarjoavat laajan valikoiman viihdettä ja haastetta pelaajille ympäri maailman. Ne kattavat monipuolisia genrejä, kuten toimintaa, seikkailua, strategiaa ja roolipelejä. PC- pelaaminen mahdollistaa myös moninpelikokemukset ystävien kanssa verkossa. Pelit tarjoavat paitsi hienoja tarinoita ja grafiikkaa myös mahdollisuuden kehittää ongelmanratkaisutaitoja ja tiimityötä. Ne ovatkin vakiintunut osa nykyaikaista viihdemaailmaa ja tarjoavat loputtomasti elämyksiä pelaajille.

Digitaalinen markkinointi: Mitä se todella on?

Digitaalinen markkinointi on nykyaikaisen liiketoiminnan ytimessä. Se on strateginen lähestymistapa, joka hyödyntää digitaalisia kanavia ja välineitä yrityksen näkyvyyden ja brändin rakentamisen parantamiseen. Tässä artikkelissa pureudumme syvemmälle digitaalisen markkinoinnin maailmaan ja sen merkitykseen liiketoiminnan menestykselle.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.