1. Käytä sähköä silloin, kun se on edullisimmillaan. Valitse siis pörssihintaan sidottu sähkösopimus ja seuraa omaa kulutustasi.

2. Käy tehokkaammin suihkussa. Tiesitkö, että lämmin vesi voi olla jopa kolme kertaa kylmää kalliimpaa? Sähköä säästääksesi sinun ei kuitenkaan tarvitse palella suihkussa vaan jo lyhentämällä suihkun kestoa säästät sähkölaskussasi.

3. Laske sisälämpötilaa. Oleskelutiloissa lämpötilaksi riittää 20–21 astetta ja makuuhuoneissa 18–20 astetta. Todennäköisesti et edes huomaa muutosta mukavuudessasi, erityisesti nyt kesäaikaan. Jos sinulla on ulkovarasto, muista, että siellä ei tarvita sortsikelejä. Ulkovarastossa sopiva lämpötila on 7–12 astetta.

4. Sammuta turhat laitteet kokonaan. Älä jätä laitteiden valmiustiloja päälle yöksi tai kesälomareissun ajaksi.

5. Pese pyykit matalammissa lämpötiloissa ja anna pyykkien kuivua ilman kuivausrumpua, joka muuten kuluttaa aina itse pyykinpesua enemmän sähköä. Kesällä pyykit kuivuvat nopeasti ja ilmaiseksi ulkona.

Jo näiden viiden vinkin avulla voit säästää sähkölaskussasi tuntuvasti. Virossa kuluttajat ovat onnistuneet pienentämään sähkölaskuaan keskimäärin 15 %, osa jopa 40 %, hyödyntämällä Enefitin mobiilisovellusta sähkönkulutuksen entistä fiksumpaan ajoittamiseen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.