Rakennusteollisuudessa sattuu vuosittain yli 3500 vakavaa työtapaturmaa. Tässä artikkelissa kerromme, mitä toimintatapoja Cramossa on otettu käyttöön nolla työtapaturmaa -tavoitteen saavuttamiseksi. Artikkeli on osa juttusarjaa, jossa esittelemme Cramon pyrkimyksiä edistää YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista.

#1 Työterveys- ja turvallisuusjohtamisen järjestelmän implementointi jokaisen markkina-alueen toimintaan. Toimintomme Suomessa, Ruotsissa, Virossa ja Liettuassa on sertifioitu ISO 45001 tai vastaavan standardin mukaisiksi ja Norjan toiminnot tulevat saamaan oman sertifikaattinsa käynnissä olevan strategiakauden aikana. Tavoittelemme poissaoloon johtaneiden työtapaturmien* osalta nollatulosta vuoteen 2023 mennessä. Viime strategiakaudella vuosina 2017-2019, onnistuimme vähentämään poissaoloon johtaneita työtapaturmia 30 prosentilla.

#2 Asiakkaiden tukeminen turvallisen työympäristön tarjoamisessa. Työpaikan turvallisuuden takaaminen on yksi asiakkaidemme tärkeimmistä tavoitteista, jonka toteutumista Cramossa on edistetty jo vuosien ajan. Tarjoamme asiakkaille laajan valikoiman turvallisuusvälineitä sekä kokonaisvaltaisempia turvallisuusratkaisuja, kuten putoamissuojausta. Kaikki asiakkaan turvallisuuteen liittyvät dokumentit löytyvät helposti mobiiliapplikaatiostamme, mikä tekee niiden hyödyntämisestä helppoa. Cramo Eco Choice -tuoteperheen lanseerauksella rohkaisemme asiakkaitamme korvaamaan diesel- ja bensiinikäyttöisiä koneita ja laitteita päästöttömillä ja hybridi vaihtoehdoilla. Ekologisempien vaihtoehtojen käyttäminen vähentää typen oksidien tasoa (NOx) ja melutasoa työmailla.

#3 Turvallisuuskoulutuksia työntekijöille, asiakkaille, alihankkijoille, toimittajille ja muille ulkoisille sidosryhmille. Varmistamme säännöllisesti järjestettävien turvallisuuskoulutusten kautta, että työntekijämme osaavat käyttää tarjolla olevaa kalustoa turvallisesti. Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Liettuassa tarjotaan myös ulkoista turvallisuuskoulutusta asiakkaille, alihankkijoille, toimittajille ja muille ulkoisille sidosryhmille. Vuonna 2019 yhteensä 8797 henkilöä osallistui ulkoisiin turvallisuuskoulutuksiimme. 

Työterveys ja -turvallisuus ovat prioriteettilistamme kärjessä ja niiden varmistaminen on elintärkeää liiketoimintamme menestyksen kannalta. Turvallisuustyömme tavoitteena on nollatulos työtapaturmissa Cramon kaikilla työskentelypisteillä.

Olemme Cramon Suomen maayhtiössä laatineet oman sitoumuksemme työkonealan Green Deal -sopimukseen, jonka tavoitteena on edistää kestävän kehityksen tavoitteiden toteutumista alan toiminnassa. Cramo on muun muassa sitoutunut järjestämään vuoteen 2023 mennessä vuosittain yhteensä 1000 turvallisuus- ja tehokkuuskoulutusta sidosryhmilleen. Koulutetut henkilöt saavat lyhyessä ajassa enemmän aikaan, osaavat valita käyttöönsä optimaaliset koneet tilanteen mukaan sekä pystyvät käyttämään erilaisia laitteita turvallisesti.

Lähde: MyNesDesk


Muita mielenkiintoisia aiheita muualta luettavaksi

Rinki ekopiste – Kierrätä helposti

Rinki ekopiste on kätevä tapa kierrättää lasi-, metalli- ja kartonkipakkauksia. Ekopisteitä löytyy ympäri Suomen ja ne ovat avoinna ympäri vuorokauden. Voit kätevästi viedä kierrätettävät pakkausmateriaalit lähimpään Rinki ekopisteeseen ja tehdä näin ympäristöteon helposti ja nopeasti.

Tampuuri – Kiinteistöhallinta helposti

Tampuuri on moderni kiinteistöhallinnan ohjelmisto, joka tekee kiinteistöjen hallinnasta helppoa ja vaivatonta. Ohjelmistolla voi hallita asuntoja, vuokralaisia, laskutusta, huoltoja ja paljon muuta. Tampuurin käyttöliittymä on käyttäjäystävällinen ja ohjelmisto skaalautuu niin pienille kuin suurillekin kiinteistöyhtiöille. Tampuuri mahdollistaa kiinteistöjen hallinnan tehokkaasti ja ajantasaisesti, jolloin kiinteistön omistajien ja vuokralaisten arki sujuu vaivattomasti.

Suomen luonto – Kauneutta ja monimuotoisuutta

Suomen luonto on tunnettu kauneudestaan ja monimuotoisuudestaan. Maamme tarjoaa upeita maisemia aina rannikon kallioilta Lapin tuntureille asti. Suomen lukuisat järvet, joet ja metsät houkuttelevat luonnonystäviä ympäri maailmaa. Suomen luonto on myös koti monille uhanalaisille eläin- ja kasvilajeille, kuten saimaannorpan ja sudenkorennon. Suomen luonto on tärkeä osa suomalaista identiteettiä ja se tarjoaa meille mahdollisuuden rentoutua ja nauttia kauneudesta ympärillämme. Onkin tärkeää suojella ja vaalia Suomen luontoa tuleville sukupolville.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.