Cramo lanseeraa vuokrausalalla täysin uudenlaisen digitaalisen palvelun. Uuden Työmaasuunnitelma-palvelun avulla asiakas saa tulevasta työmaastaan valmiin suunnitelman josta näkee työmaan aikataulun, budjetin vuokrakalustolle sekä millaista kalustoa eri rakennusvaiheissa tarvitaan. Ohjelman logiikka on Cramon suunnittelema ja toteuttama.

Mistä on kyse?

”Työmaasuunnitelma-palvelun kehitys lähti asiakastyöpajasta ja on siis lähes täysin asiakkaan lähtökohdista kehitetty”, kertoo hankkeen kehityspäällikkö Jani Kilkka. Toiveena oli mm. tehostaa ajankäyttöä ja kaluston seurantaa. Palvelusta nähdäänkin olevan hyötyä asiakkaalle erityisesti suunnitelman teossa, mutta myös suunnitelmassa ja budjetissa pysymisessä.

Asiakkaalle palvelun käytön selkeä hyöty on, että työmaan vuokrakaluston budjetti on nähtävillä yhdestä paikasta. Näkymässä on sekä kalustonvuokra että asennus- ja kuljetuskustannukset. Asiakas saa määrittää itse rakennusaikataulun, jonka vaiheiden mukaan kalustoa tilataan. Näin ollen kalustoa ei tarvitse tilata enää ns. rivi riviltä.

”Asiakas voi määrittää jopa jokaiselle tuotteelle tietyn toimituspäivämäärän. Näin ensimmäisessä vaiheessa laskentayksikkö voi alkaa laskemaan tarjottavan kohteen vuokrakalustoa ja budjettia, jonka jälkeen työmaamestari tai työpäällikkö voi täsmentää suunnitelmaa. Työmaasuunnitelma-palvelu siis helpottaa kokonaissuunnittelua tarjoten kokonaisnäkymän asiakkaalle, vähentää logistisia kuluja ja tuo kaivattua läpinäkyvyyttä prosessiin”, Kilkka kertoo.

Miten palvelu on rakennettu? 

Työmaasuunnitelma-palvelun data pohjautuu Cramon historiatietoon viimeisen kahden vuoden ajalta uudisrakentamisen kohteista. Tämän perusteella on nähty mitä kalustoa asiakas pääsääntöisesti käyttää kohteissaan ja on voitu määrittää parametrit suunnittelun taustalle. Lisäksi Cramon asiantuntijat ja asiakkaat ovat olleet mukana arvioimassa ja määrittämässä parametrejä.

Hankkeen vetäjänä toimii kehityspäällikkö Jani Kilkka. Kuuntele tästäääniklipistä, kun Jani kertoo Työmaasuunnitelmapalvelusta omin sanoin.


Miten palvelu toimii? 

Palveluun kirjaudutaan Cramon verkkopalvelun kautta samoilla tunnuksilla. Työmaasuunnitelma-palvelun käyttö asiakkaalle on maksuton.

Palvelun käytön alussa asiakas täyttää noin 25 parametriä, jotka pohjatuvat työmaan tietoihin. Näiden pohjata asiakas saa ehdotuksen suunnitelmasta, jota asiakas voi täysin muokata haluamallaan tavalla. Jokaiselle vaiheelle voidaan määrittää aikataulu ja tilata sen puitteissa kalustoa. Kun asiakas hyväksyy kokonaissuunnitelman, hän on valmis tilaamaan kalustoa Cramolta.

”Alkuvaiheessa tarjoamme palvelun Cramon avainasiakkaille, ja olemme aloittaneet heidän kouluttamisensa. Tavoitteenamme on kuitenkin tulevaisuudessa avata palvelu kaikille asiakkaille. On myös hyvä muistaa, että tämä on ensimmäinen versio Työmaasuunnitelma-palvelusta. Kehitystä on tarkoitus jatkaa”, paljastaa Kilkka.

Lähde: MyNewsDesk


Tutustu Ykkös-Lohjan kodin ja asumiseen liittyviin aiheisiin täältä.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.