Suomessa on vuosisatojen kokemus puurakenteiden kestävyydestä ja niiden ilmankosteutta tasaavista ominaisuuksista. Kun tämä tietotaito yhdistetään Kannustalojen 40 vuoden talojen rakennuskokemukseen ja huolelliseen suunniteluun sekä nykyteknologiaan, tuloksena on ekologisia ja valtakunnallisen Rakennustutkimus RTS:n mukaan myös Suomen kauneimpia valmistaloja.

Kannustalo Oy on maamme neljänneksi suurin talotehdas ja sitä pidetään asumisen suunnannäyttäjänä. Pitkäjänteinen työ on nostanut toimivan yrityksen moninkertaiseksi asuntomessuvoittajaksi. Sen valikoimista löytyy sekä perinteisiä että moderneja koteja avaimet käteen -toimituksina tai räätälöityinä talopakettina, jossa oman rakentamisen osuus on erikseen sovittavissa.

KannustaloEko on ympäristöystävällinen ratkaisu, sillä se on aito puutalo. Sen runkomateriaalit ja verhoilu ovat puuta, eristeenä on puupohjaisia tuulensuojalevyjä sekä kierrätysmateriaalista valmistettua puukuitupohjaista, hengittävää Ekovillaa. Puukuitueriste tasaa rakenteen kosteutta luonnollisesti molempiin suuntiin ja on siten oikea valinta myös allergioista kärsiville. Puukuitu on eristeenä massiivipuuta lämpimämpi. Ekovilla on saatavissa eristeeksi kaikkiin Kannustalon talomalleihin.

Kaikki Kannustalon käyttämät rakennusmateriaalit maaleja ja tapetteja myöten ovat vähäpäästöisiä M1-päästöluokan materiaaleja.

Ekologisuus alkaa suunnittelusta

– Kun asiakkaamme ottaa meihin yhteyttä, suunnittelijamme tai myyjämme tutustuu tonttiin yleensä aina paikan päällä. Näin räätälöinnissä voidaan ottaa huomioon ilmansuunnat ja niiden vaikutus sekä talon huonejärjestelyihin että myös piha-alueeseen oleskelualueineen ja kulkureitteineen. Kehotamme asiakastamme pohtimaan myös mahdollisesti myöhemmin rakennettavia piharakennuksia, jotta kokonaisuudesta muodostuu ostajalle mahdollisimman viihtyisä ja käytännöllinen, kertoo toimitusjohtaja Mika Uusimäki.

Auringonvalon suunta huomioidaan oleskelutilojen lisäksi myös aurinkoenergian suhteen, jotta kattokulmista saadaan optimaalisia.

– Ekologisuutta on myös se, että rakennetaan juuri oikean kokoinen talo, jossa ei ole turhia lämmitettäviä ja kustannuksia aiheuttavia neliöitä, muistuttaa Uusimäki.

Hallittu prosessi

Talon rakenteellisten yksityiskohtien suunnittelussa Kannustalossa luotetaan kokemukseen.

– Käytämme hyväksi havaittuja ja toimivia ratkaisuja, jotka eivät aiheuta riskejä ostajalle. Esimerkiksi rakenteiden tuulettuvuuteen on kiinnitetty paljon huomiota. Elementit rakennetaan kustannustehokkaasti sisätiloissa hyvissä olosuhteissa ja säältä suojassa. Valmiit elementit kuljetetaan työmaalle hyvin suojattuina, selvittää Uusimäki.

Kotimaista puuta

Kannustaloihin käytetään vain kotimaista puuta. Ulkoverhoilulaudat ovat 23 tai 28 mm paksuja ja niiden sydänpuupuoli on aina ulospäin, jotta ne kestävät säärasituksia mahdollisimman pitkään.

KannustaloEkon seinissä eristeenä on jämäkkä puupohjainen Ekovillalevy ja tuulet pitää ulkopuolella 25 mm:n paksuinen puukuituinen tuulensuojalevy. Sekä seinissä että katossa höyrynsulkuna käytetään muovin sijaan tarkoitukseen suunniteltua, kaikki määräykset täyttävää ilmatiivistä ja hengittävää Intello-ilmansulkukangasta. Se sijoitetaan eristeiden väliin ja pysyy ehjänä, koska sähkövedot tehdään elementin sisäpuolella olevassa puurunkorakenteessa.

KannustaloEkon yläpohjan eristeenä on puhallettava Ekovilla, Suomen suosituin yläpohjaeriste. Ammattilaisten puhaltavat sen kattoristikoiden väleihin, jolloin kodille muodostuu yhtenäinen, lämmin eristevaippa. Myös yläpohjassa käytetään Intello-ilmansulkukangasta, joten yläpohjakin osallistuu sisäilman kosteuden tasaamiseen luonnon omalla menetelmällä.

KannustaloEko sitoo CO2:ta 

130 m2:n KannustaloEkoon käytetään puuta n. 25 000 kg ja ekovillaeristettä n. 4000 kg. Yhteensä nämä sitovat CO2:ta lähes 55 000 kg, mikä vastaa noin 220 000 – 550 000 lentokilometrin aiheuttamia CO2 -päästöjä.

www.kannustalo.fi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.