Finngard Paksurappaus-eristejärjestelmän kestävä ja edullinen teräskiinnike on kehitetty helpottamaan urakoitsijan työtä. Uusia kiinnikkeitä tarvitaan noin puolet vähemmän, mikä säästää työmaalla aikaa ja rahaa.

Pohjoisen olosuhteisiin soveltuvia paksurappaus-eristejärjestelmiä on käytetty Suomessa jo yli 30 vuotta, mutta Tikkurilan kehittämä uusi kiinnike on markkinoiden ensimmäinen huomattavia aikataulu- ja kustannussäästöjä paksurappaus-eristejärjestelmään tuova innovaatio. Koska kiinnikkeiden kuormituskestävyys on huippuluokkaa, niitä kuluu asennukseen vähemmän kuin vastaavissa järjestelmissä. Ruostumattomasta teräksestä valmistettu kiinnike ei myöskään sisällä kylmässä haurastuvia muoviosia, joten rakentaminen sujuu ongelmitta myös talvella.

– Tuotekehityksen lähtökohtana oli urakoitsijan työn helpottaminen. Suunnittelimme kiinnikkeen, joita tarvitaan työmaalla puolet vähemmän kuin muissa järjestelmissä. Asennusaika on oleellisesti lyhyempi, jolloin urakoitsija ja tilaaja säästävät rahaa, taustoittaa projektimyynnin päällikkö Matti Kumpulainen Tikkurilasta.

Uusi kiinnike syntyi yhteistyössä A-Insinöörit Suunnittelu Oy:n julkisivutiimin ja urakoitsijan edustajien kanssa. Kiinnikkeen toimivuutta tarkasteltiin erityisesti lujuuslaskennan ja kylmäsiltavaikutusten näkökulmasta.

– Kun rappausjärjestelmän kiinnikkeen neliöpaino on yleensä noin 50–60 kiloa, on uuden kiinnikkeen kapasiteetti jopa kaksinkertainen. Kiinnikkeiden lopullinen määrä määritetään toki aina tapauskohtaisesti ja siihen vaikuttaa ensisijaisesti kohteen detaljisuunnittelu, kertoo kiinnikkeen kehitysprosessissa lujuuslaskennasta vastannut Jani Humalajoki A-Insinööreiltä.

Erinomaisen kuormituskapasiteetin ohella uuden kiinnikkeen hyötyjä ovat edullisuus ja käsiteltävyys. Kustannussäästö syntyy optimoidusta materiaalista ja määrästä: Finngard Paksurappaus-eristejärjestelmän kiinnikkeen kaikki komponentit ovat ruostumatonta terästä, joka on hintansa ja kestävyytensä puolesta edullinen materiaalivalinta ja soveltuu hyvin myös talvirakentamiseen.

Tutustu tarkemmin menetelmään 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.