Tiedä mitä teet ja kysy aina neuvoa ammattilaiselta, jos epäröit. Siinä tärkein ohje kylpyhuonettaan remontoivalle.

”Kylpyhuoneremontti on erinomainen tapa nostaa asunnon arvoa ja parantaa asumismukavuutta, mutta remontin toteuttaja on valittava muutostöiden mukaan. Ammattilaisen puoleen kannattaa siis kääntyä ainakin remontin suunnitteluvaiheessa”, neuvoo IDOn ja Geberitin kylpyhuonenäyttelyn asiakaspalvelija Markku Hard.

Yksinkertaisimmillaan kylpyhuoneremontti voi tarkoittaa vaikkapa uutta maalipintaa tai uusia kalusteita, jolloin lähes kaikki työvaiheet saa tehdä itse. Ammattilaista tarvitaan aina, kun muokataan kylpyhuoneen rakenteita, tehdään putki- ja sähkötöitä tai muutetaan vesiliitoksia.

”Kylpyhuone on kostea tila, jossa ei ole varaa virheisiin”, Hard muistuttaa, mutta kannustaa tekemään rohkeasti pientä pintaremonttia, jos asukas on kätevä käsistään.

”Taloyhtiössä asuvan kannattaa tietysti varmistaa isännöitsijältä, mitä saa tehdä itse ja mihin taloyhtiö edellyttää työn valvontaa.”

Kalusteet asennettava ohjeiden mukaan

Kaakelimaaleilla saa ihmeitä aikaan kylpyhuoneen ilmeelle, ja nykyaikaisilla kalusteratkaisuilla tilasta voi pienellä vaivalla muokata aikaisempaa tyylikkäämmän ja käytännöllisemmän.

”Kotimaiset IDO-kalusteet ovat erityisen helppoja asentaa. Jopa suihkukaapin voi asentaa itse – työkaluiksi riittää jakoavain ja ruuvimeisseli – kunhan jättää vesikytkennän ammattilaiselle”, Hard sanoo.

Vaikka pärjäisi pintaremontissa ilman ammattilaisen apua, pesutiloissa on aina syytä olla huolellinen ja harkitsevainen. Jopa pyyhekoukun kiinnitys voi epäonnistua pahasti, jos ei tiedä, minkälaisen poran laatta vaatii tai onko seinän takana sähkö- tai vesijohtoja.

”Myös näennäisen helppo kalusteiden asennus voi mennä pieleen ja tulla kalliiksi, jos remontoija ei lue ohjeita huolella. Esimerkiksi se on yleinen virhe, että suihkuseinä asennetaan liian korkealle. Silloin vettä pääsee roiskumaan seinän alaosasta, ja viereinen kaluste kastuu alhaalta”, Hard selvittää.

”Jos tuote on asennettu väärin, takuu ja vakuutus eivät välttämättä korvaa vahinkoa.”

Hard on huomannut kylpyhuonenäyttelyn asiakkaita palvellessaan, että yhä useammin myös pienet kylpyhuoneremontit teetetään ammattilaisella, vaikka se lisää kustannuksia.

”Trendissä on hyvät puolensa. Huonoin tilanne on se, että remontin haluaa tehdä itse, muttei välttämättä osaa ottaa kaikkea siihen liittyvää huomioon.”

Kalusteiden asennuspalveluja Hard neuvoo ostamaan jälleenmyyjien kautta, sillä silloin asentaja tuntee tuotteet hyvin. Jos edessä on iso kylpyhuoneremontti, urakoitsija kannattaa valita huolella ja laatia hänen kanssaan kirjallinen sopimus kaikista remontin hintaan kuuluvista töistä, remontin aikataulusta ja takuusta.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.