Lämpöä heti – ja pitkään:

Uusi KiVa-tulisijamallisto on varaavan tulisijan ja kiertoilmatakan täydellinen yhdistelmä

Moni rakentaja ja remontoija painii tälläkin hetkellä tulisijapulman kanssa: hankkiako varaava takka vai vain hetkellistä lämpöä antava kiertoilmatakka? Kevytkuorinen kiertoilmatakkahan mahdollistaa välittömän tulen lämmöstä nauttimisen, kun varaava takka taas pitäisi kodin tasalämpöisenä säännöllisellä käytöllä. Ehkä elämäntilanne ei juuri hankintahetkellä anna myöden ahkeraa puiden polttelua, mutta kodin lämmitysjärjestelmiin voi tulla ajan mittaan muutoksia, sähköverkon häiriötilanteet mietityttävät ja ruuhkavuodetkin ovat ohimeneviä.

On myös kohteita, joissa sekä nopea lämmöntuotto että pitkä lämmönluovutus olisivat ensiarvoisen tärkeitä, kuten mm. vapaa-ajan asunnot. Valikoima tähän tarpeeseen on ollut melko kapea, varsinkin tuotteissa, joissa nopean lämmönluovutuksen lisäksi varauskyky oikeasti on riittää mökin/huoneiston tasalämpöisyyden takaamiseen kohtuullisella polttopuumäärällä.

Miksi sitten pitää valita tulisija, joka ei täytä näitä molempia tarpeita? No ei tarvitsekaan, sillä Warma-Uunien uusissa KiVa-malleissa on sekä kiertoilmaominaisuus, että täysimittaisilla savukaasujen kiertokanavilla varustettu varaava runko. KiVa-takka on siis kahden tulisijan täydellinen hybridi, jonka kummankaan takkatyypin ominaisuuksista ei joudu tinkimään.

Helppokäyttöinen ja ekologinen

KiVa-tulisija on erittäin helppokäyttöinen ja puut palavat tulisijassa tunnelmallisesti. Kaasupaloperiaatteen ansiosta vähäinen puuntarve verrattuna mahtavaan varauskykyyn ja lämmöntuottoon, sekä puhdas palaminen ovat ympäristöystävällisen tulisijan tärkeimmät tunnusmerkit, jotka tulisi ottaa aina huomioon tulisijaa hankittaessa. Haluammehan nauttia puhtaasta ilmasta ja ympäristön hyvinvoinnista.

KiVa-mallisto on suunniteltu erityisesti korvaamaan kevytkuoriset, varaamattomat tulisijat, joissa lämpö on lyhytaikaista ja usein epämiellyttävän nykivää. Varaamattomat tulisijat ovatkin tarkoitettuja nopeaan lämmönnostoon, mutta niiden energiatehokkuus lyhyen lämmöntuoton ja korkeiden savukaasulämpötilojen johdosta on lähes olematonta.

KiVa-tulisija on tehokas hybriditulisija vapaa-ajan asuntoihin sekä omakotitaloihin ja se sopii erinomaisesti tunnelman luojaksi sekä nopeaan että jatkuvaan lämmittämiseen. Hybriditoimisuutensa ansiosta tulisija sopii erittäin hyvin myös varalämmitysjärjestelmäksi, jos varsinainen lämmitysjärjestelmä jostain syystä pettää, sillä kiertoilmaominaisuudella voi lämmittää suuriakin tiloja.

Tulisijan elementtirunko on korkean varauskyvyn omaavaa tulenkestävää erikoismassaa, joka on rakennettu optimaaliseksi savukaasujen lämmön talteenottajaksi. Tulisijan sydämeksi on valittu kiertoilmasydämiä kahdelta korkealaatuisista tuotteistaan tunnetulta valmistajalta, tanskalaiselta Lotukselta ja norjalaiselta Jøtulilta.

Tarkan ilmansäädön ansiosta tulisijan nopeaa lämmöntuottoa voidaan säädellä, joten tarvittaessa tulen loimusta voidaan nauttia pitempääkin ja tulisija varaa silti tehokkaasti lämpöä, joka vapautuu tasaisesti seuraavan vuorokauden aikana.

KiVa-mallistossa on tarjolla useita sekä suora- että kulmaluukullisia vaihtoehtoja ja niiden ulkomuoto on mahdollisuuksien mukaan muokattavissa asiakkaiden toiveiden mukaisesti.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.