Keittiöalan kilpailu on haastavaa, koska kuluttajat ovat entistä hintatietoisempia. Lisäksi suomalaisilla rakentajilla on monta vaihtoehtoa keittiötoimittajaksi.


Messutalojen keittiöt ovat pääosin avokeittiöitä ja keittiökalusteet näyttävät kuuluvan entistä enemmän osaksi olohuoneen kalustusta. Isokokoiset saarekkeet ovat muodissa ja niihin yhdistetään kokkaushöyryt imevä keittotasoliesituuletin – näin vältytään katosta roikkuvilta liesituulettimilta, jotka voivat häiritä näkymää.
Näkyvänä trendinä ovat myös aamiaiskaapit. Noblessan mallistossa niiden toteuttamiseksi on monia vaihtoehtoja, kuten esimerkiksi käytännölliset rulo-ovet.

Porissa saatu aikaan laatujälkeä

Messukaupunki Porissa itsenäisenä Noblessa-kauppiaana toimii Anne Somero. Asuntomessujen 33 kohteesta peräti seitsemän talon rakentajat päätyivät Noblessan keittiöön, jotka Somero on yhdessä tiiminsä kanssa toteuttanut. Yhdessä he ovat toteuttaneet muitakin kalustekokonaisuuksia, kuten kylpyhuoneet sekä säilytys- ja liukuovikomeroratkaisut – kaikki asiakkaiden toiveiden mukaisesti ja valmiiksi asennettuina.

– Kilpailu keittiöasiakkaista on haastavaa; hintatietoiset asiakkaat haluavat tarjoukset mahdollisimman monelta keittiöliikkeeltä. Tyytyväisten asiakkaiden suositukset ovat kuitenkin mahdollistaneet yrityksemme laajenemisen Porista Raumalle, Anne Somero sanoo.

Vetimettömyys ja virtaviivaisuus vetoavat suomalaisiin

Huomionarvoista on, että peräti viisi rakennuttajaperhettä on päätynyt valitsemaan Noblessan vetimettömän Line N -keittiön. Asuntomessujen jokaisessa kohteessa keittiökokonaisuuden toteutus poikkeaa selvästi toisistaan. Tämäkin todistaa Line N -malliston monipuolisuuden.

– Suunnitellessani asuntomessutaloa Wienerberger JokiDuo halusin sijoittaa keittiön keskeisesti avaraan tilaan vastapäätä jokimaisemia. Keittiön hankintakriteereinä olivat laatu, selkeys ja ehdottomasti malliston joustavuus. En halunnut peruskeittiötä, vaan pelkistetyn italialaistyyppisen design-keittiön, mutta kohtuuhinnalla, toteaa rakennusarkkitehti Birgitta Hjelm-Luontola.

Laatukeittiöt Euroopan suurimmalta keittiötehtaalta

Noblessa-keittiöiden valmistajana on saksalainen perheyritys nobilia-Werke J. Stickling GmbH & Co KG. Laatukeittiöt valmistetaan Euroopan suurimmalla keittiötehtaalla Saksassa tinkimättömällä tarkkuudella ja huippumodernia automaatiota hyödyntäen.
Nykyisin jo yli 140 suomalaista työllistävästä Noblessasta on kehittynyt maamme nopeimmin kasvava keittiöbrändi. Noblessalla on tällä hetkellä kaiken kaikkiaan 33 itsenäisten kauppiaiden pyörittämää myymälää eri puolilta Suomea: Espoosta Rovaniemelle saakka.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.