Tilastokeskuksen tuore vuokratilastojulkistus kertoo vapaarahoitteisten vuokrien kasvun hidastuneen koko maassa. Vuokrien vuosimuutokset ovat selkeästi pienentyneet pääkaupunkiseudulla ja muissa suurissa kaupungeissa. Vuokrakehitys oli negatiivista Jyväskylässä, Lahdessa, Hyvinkäällä, Riihimäellä, Hämeenlinnassa ja Mikkelissä.

Tilastokeskus on julkistanut vuokratilastot kuluvan vuoden tammi-maaliskuulta. Tuoreiden tilastolukujen valossa vapaarahoitteisten vuokrien vuosimuutokset ovat laskeneet eri puolilla Suomea. Koko maassa vuokrat nousivat 0,7 prosentilla viime vuoden ensimmäiseltä vuosineljännekseltä kuluvan vuoden ensimmäiselle neljännekselle. Viime vuoden lopussa vuokrien vuosimuutos oli 1,0 prosenttia.

Vuokra-asuntojen markkinointiajat ovat olleet kasvussa kuluneen puolen vuoden aikana erikokoisissa kaupungeissa. Markkinointiaikojen pitkittyminen näkyy nyt pienellä viiveellä vuokrakehityksen hidastumisena tai kääntymisenä jopa laskuun osassa kaupungeissa”, kertoo Suomen Vuokranantajien ekonomisti Sakari Rokkanen.

Vuokrakehitys on hidastunut pääkaupunkiseudulla ja muissa suurissa kaupungeissa. Viimeisen vuoden aikana vuokrat nousivat pääkaupunkiseudulla 0,9 prosentilla, Tampereella 1,0 prosentilla ja Oulussa 0,8 prosentilla. Vuokrien vuosikasvu hidastui viime vuodesta hieman myös Turussa, mutta oli kaupungissa edelleen koko maan nopeinta (+ 1,4 %). Vuokrakehitys hidastui myös pääkaupunkisedun työssäkäyntialueella Keravalla, Järvenpäässä ja Porvoossa.

Vuokrien vuosimuutokset olivat negatiivisia Jyväskylässä (-0,1 %), Lahdessa (-0,1 %), Hyvinkäällä (-0,2 %), Riihimäellä (-0,4 %), Hämeenlinnassa (-0,5 %) ja Mikkelissä (-0,2 %).

”Kilpailu vuokralaisista on kiristynyt monessa kaupungissa. Koronatilanteen pitkittyminen on vaikuttanut muun muassa korkeakoulujen etäopiskelun sekä palvelualojen vaikeuksien pitkittymiseen. Tämä on verottanut sekä opiskelijoiden että työntekijöiden vuokra-asuntojen kysyntää kaupungeissa. Samaan aikaan vuokra-asuntojen tarjonnan kasvu on edelleen ollut voimakasta. Lisäksi monilla kotitalouksilla korona on rajoittanut kulutusta ja lisännyt säästämistä, minkä seurauksena on lähdetty asuntokaupoille etsimään omistusasuntoa. Vuokramarkkinoilla seurataan tarkkaan, miten ja erityisesti millaisten vuokra-asuntojen kysyntä kehittyy koronan jälkeen”, arvioi Rokkanen.

Lähde: STT Info


Muuta mielenkiintoista luettavaa muualta

Junat Kartalla-sovelluksella näet junat kartalla realiaikaisesti

Junat Kartalla -sovelluksella käyttäjä voi seurata koko Suomen junaliikennettä. Nimensä mukaisesti sovellus näyttää kullakin hetkellä liikkeellä olevat junat kartalla, jolloin oman junavuoron ajantasaisen sijainnin tarkistaminen on helppoa.

Somemarkkinointi – tavoita asiakkaasi sosiaalisessa mediassa

Somemarkkinointi on tehokas tapa tavoittaa asiakkaat sosiaalisen median kanavissa. Somemarkkinoinnin avulla yritykset voivat lisätä brändin näkyvyyttä, luoda vuorovaikutteista sisältöä ja tavoittaa uusia asiakkaita. Somemarkkinoinnin avulla voidaan myös rakentaa yhteisöllisyyttä ja asiakassuhteita. Somemarkkinointi tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet markkinoinnin suunnitteluun ja toteutukseen, mutta menestyminen vaatii kohderyhmän tuntemusta ja jatkuvaa sitoutumista. Kun somemarkkinointi on toteutettu oikein, se voi tuoda merkittäviä tuloksia ja kasvattaa yrityksen myyntiä ja brändin arvoa.

Asuntolainaa otetaan myös sijoitusasunnon ostamista varten

Asuntolainan lisäksi monet ihmiset harkitsevat sijoitusasunnon hankkimista. Sijoitusasunnon hankkiminen tarkoittaa asunnon ostamista tarkoituksena vuokrata se edelleen. Sijoitusasunto sijoituksena, joka voi tuottaa lisätuloja vuokratuottojen muodossa. Sijoitusasuntolaina voi olla myös yksi vaihtoehto asunnon hankkimista varten.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.