Usein toistettu sananlasku ”hyvin suunniteltu on puoleksi tehty” pitää erityisen hyvin paikkansa rakennustyömaan arjessa. Siksi Bonavan työmaapäällikkö Antti Kauppila on ottanut heti tuoreeltaan käyttöön Cramon digitaalisen Työmaasuunnitelma-palvelun. Odotukset ovat korkealla palvelun suhteen.

– Tässä suunnittelupalvelussa on ideana se, että voidaan helposti suunnitella, mitä kalustoa tarvitaan missäkin vaiheessa projektia. Eniten odotan sitä, että se tuo hallittavuutta kustannuksiin. Kun vuokrakaluston kustannukset tiedetään etukäteen, voidaan hakea myös varoja projektille.

Työmaasuunnitelma-palvelu on syntynyt asiakastarpeesta. Aiemmin laskennassa tehtyjä suunnitelmia on siirretty ja päivitetty työmaalla paperilla. Päivityksen jälkeen suunnitelmat on siirretty tilaukseen. Nyt – uuden palvelun avulla – työmaamestari tai -päällikkö voi täsmentää laskennasta tullutta arviota verkossa. Työmaasuunnitelma, joka sisältää aikataulut, kalustotarpeet ja budjetin syntyy parissa kymmenessä minuutissa. Palvelun käyttö helpottaa siis melkoisesti suunnittelutyötä työmaalla. Kauppila näkee lisäksi muitakin tuottavuutta parantavia seikkoja.

– Cramon palvelusta näkee yhdellä silmäyksellä, mitä tarvitaan ja mitä kustannuksia syntyy missäkin vaiheessa projektia. Realistinen kokonaiskuva selkeyttää asioita ja tehostaa myös työnjohtajien ja muiden työntekijöiden toimintaa. Sen lisäksi Cramon työkalu varmistaa, että kalusto on oikeaan aikaan paikalla ja se palautetaan heti, kun sitä ei tarvita.

Kauppila on tehnyt yhteistyötä Cramon kanssa aiemminkin, useassa kohteessa. Yhteistyö on hänen mielestään sujunut hyvin. Työmaasuunnittelu-palvelun käyttö on kuitenkin hänelle melko tuore kokemus. Ensivaikutelma on positiivinen.

– Vaikuttaa erittäin potentiaaliselta työkalulta tähän hommaan.

Helpotusta urakoitsijoille – verkkopalvelu tuo lisää tehoa omaan työhön

Cramon verkkopalvelu on mainio apu myös päivittäiseen kalustonhallintaan työmailla. Verkkovuokraamosta voi vuokrata koneet suoraan työmaalle toimitettuna tai varata vuokraamosta noudettavaksi. Sama pätee palautukseen. Priimakuntoiset koneet, nostin-, siirto- ja telinekaluston, työturvallisuustuotteet ja työmaatilat saa käyttöön juuri silloin, kun niitä tarvitaan. Oman käyttäjätilin alla voi myös tarkistaa vuokralaitteiden määrät työmailla, seurata vuokraustilastoja ja tarkastella omia sopimushintoja sekä laskuja.

– Olen käyttänyt tätä palvelua useamman vuoden ajan. Siitä on oikein hyviä kokemuksia. Erityisen tärkeää on se, että jää aina jälki siitä, mitä on milloinkin vuokrattu ja palautettu, Antti Kauppila kertoo.

Uusi työmaasuunnitelma-palvelu kytkeytyy saumattomasti olemassa olevaan verkkopalveluun. Se löytyy sisäänkirjautumisen jälkeen käyttäjän tiedoista ja suunnitelman eri vaiheisiin määritelty kalusto on tilattavissa suoraan verkosta yhdellä klikkauksella. Tämä, jos mikä, lisää tuottavuutta.

Lähde: MyNewsDesk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.