Toimitilojen käyttöaste on tyypillisesti alhainen, mutta kiinteistöinä ne ovat käyttövalmiudessa koko ajan kuluttaen energiaa. SSA pureutuu juuri tämän kaltaisiin epäkohtiin hyödyntäen konsepteissaan monipuolista suunnittelun ja rakentamisen osaamistaan.

Elokuussa 2020 Helsinkiin avataan VALO Hotel & Work, jonka 422 huonetta taipuvat hetkessä työtiloiksi ja päinvastoin. Esimerkiksi huoneiden sisustus, valaistus ja äänieristys on suunniteltu siten, että töitä voi tehdä – tai nukkua – mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Lisäksi varattavissa on viihtyisiä kokous- ja co-working -tiloja sekä ylellinen allasosasto. ”Palvelemme nykypäivän liikkuvia ihmisiä työskentelytapojen muuttuessa yhä monimuotoisemmiksi”, kertoo SSA Hotelsin liiketoimintajohtaja Andreas Lindqvist.

Urakoinnin ja projektinjohtopalvelut tähänkin hankkeeseen tuottaa SSA Project Oy. Projektipäällikkö Hannu Riikola nostaa draivereiksi vastuullisuuden ja ekologisuuden kiinteistön tehokkuuden ja käyttöasteen näkökulmasta. ”On mahtavaa olla mukana tekemässä jotain aivan uutta, joka haastaa itseään. Olemme arvon rakentaja: pyrimme aidosti, nyt ja tulevaisuudessa rakentamaan ja saneeraamaan kiinteistöjä, jotka kestävät kulutusta ja kasvattavat arvoaan.”

Vahvaa osaamista ja nopeaa asiakaslähtöistä reagointia

SSA Project aloitti toimintansa vuonna 2015, painopisteenään asuintalojen rakennus ja myynti. Nykyisin yritys toimii myös toimitila- ja hotellirakentamisen parissa. Toimitusjohtaja Jorma Kilpeläinen on hyvillään siitä, että yritys on kasvattanut tietotaitoaan kiinteistökehittämisessä ja rakentamisessa laaja-alaisesti. Näin ollen se pystyy vastaamaan suurten hankkeiden tarpeisiin.”

40 rakennusalan ammattilaista työllistävän – sopivan kokoisen yrityksen – etuja ovat joustavuus ja ketteryys. VALO-projekti on elänyt suunnittelun aikana ja vielä rakentamisenkin alettua. Kun esimerkiksi sopivia kylpyhuonemoduuleja hotellihuoneita varten ei ollut tarjolla, SSA perusti tehtaan niitä valmistamaan. ”SSA Projectin kaltaisen kumppanin kanssa, jonka laskelmaosaaminen on omaa luokkaansa, tilanne ei karkaa hallinnasta muutostilanteissakaan”, Lindqvist kiittää.

VALO-projekti on näyttävä lisä SSA Projectin referensseihin, mutta kuten Kilpeläinen huomauttaa, hankkeiden keskiössä ovat aina asiakkaat ja heidän tarpeensa. Esimerkiksi talon omat arkkitehdit ja eri urakkamallit mahdollistavat ketterän yhteistyön hankkeiden edetessä.

”Ihmiset ne loppupeleissä kaiken tilaavat ja rakentavat”, projektipäällikkö Riikola sanoo, ”vaikka SSA on nuori, henkilöstön yhteenlasketut työvuodet ja kokemus hyvin eri tyyppisistä projekteista tuovat uskottavuutta ja osaamista. Voimme vaihtaa työrooleja tarpeen mukaan ja vastuuta jaetaan sopivassa suhteessa. Uskon, että kannustava ja luottava yrityskulttuuri näkyy lopputuloksessa.”

Tulevaisuudessa SSA Project toivoo pääsevänsä hyödyntämään erikoisosaamistaan jo hankkeiden kaavoitusvaiheissa – konsultoivana tahona tai myös urakoitsijana.

Lähde: MyNewsDesk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.