Kolmen kerrostalon työmaa on haastava projekti, jossa homman on toimittava jouhevasti. Mikäli jokin osa-alue tökkii, se aiheuttaa pahimmassa tapauksessa ketjureaktion, joka pistää aikataulut uusiksi. Siksi koneiden ja laitteiden on toimittava moitteettomasti.

Työmaalla turhat hidasteet aiheuttavat ketjureaktioita. Sen tietää myös Rakennustoimisto Arktan vastaava työnjohtaja Tuomas Vahila, joka taklaa viivästykset vuokraamalla tarvittavan kaluston.

”Meillä on ollut lähes poikkeuksetta Cramon koneita nosto- ja siirtotöissä. Lisäksi olemme vuokranneet pienkoneita, kuten piikkaus-, timantti- ja sähköistyskalustoa. Cramolta on peräisin myös osa kaidekalustostamme, kuten parvekkeiden reunojen putoamissuojaukset.”

Uusi kalusto, kattavat asennuspalvelut ja koneiden hyvä saatavuus erottavat Vahilan mukaan Cramon muista vastaavista yrityksistä.

”Kalusto on aina riittävän tuoretta, jopa lähes uutta. Tiettyä tarkoitusta varten vuokrattu laite, kuten timanttikalusto pilarikenkäreikien poraamiseen, täyttää odotukset. Saamme myös vuokrattua koneet juuri silloin kun niitä tarvitsemme, joko kuljetettuina tai itse noutaen.”

Parhaillaan Arkta rakentaa sekä logistisesti että aikataulullisesti haastavaa kohdetta Tampereen Vuoreksessa. Korkea vaatimustaso koskee myös kalustoa. Vahila kertoo, että työmaalle vuokratiin Cramolta sähkökäyttöinen Avant-pienkuormaaja helpottamaan laajalla alueella liikkumista.

”Työmaa on aivan asutun talon vieressä. Talon kiertämisestä syntyy paljon siirtoliikennettä, jota kuormaaja nopeuttaa. Sähkökäyttöisen koneen kanssa ei tarvitse myöskään varata aikaa esimerkiksi polttoainetäydennysten järjestämiseen.”

Asiantuntemus auttaa muuttuvissa oloissa

”Työmaalla pitää kestää painetta ja reagoida muuttuviin tilanteisiin. Etenkin talviaikaan työvaiheiden saumattomuudella on iso merkitys: esimerkiksi kuormien purkaminen vaikuttaa suoraan sitä seuraaviin työvaiheisiin. Kaiken on sujuttava. Cramolla on aina asiantuntevaa porukkaa, jonka kanssa asioida. Tarjouksien ja sopimusten tekeminen sekä itse asennus sujuvat juuri niin kuin on sovittu.”

Verkkovuokraamoa ei Cramon toimipisteen loistavan sijainnin takia ole tarvinnut hyödyntää. Vahila ei kuitenkaan halua unohtaa verkkovuokraamoa yhtenä konevuokrauksen vaihtoehtona.

”Seuraavan työmaan alkaessa lähdemme taas puhtaalta pöydältä ja tutustumme Cramon tarjoamiin uusiin mahdollisuuksiin.”

Paljon enemmän kuin konevuokrausta

Sujuva konevuokraus ei ole ainoa syy siihen, miksi Vahila suosii Cramoa työmaillaan. Vahilan mukaan Cramon palvelut ovat aina laadukkaita, käytännöllisiä ja johdonmukaisesti hinnoiteltuja. Kilpailukykyisten hintojen vuoksi Cramo on taloudellinen ratkaisu.

”Lämmityspalvelut olivat isoin hankinta Cramolta nykyiseen kohteeseemme. Ne sisälsivät sekä materiaalit että niiden asennukset. Myös kurottajapalveluun olemme olleet tyytyväisiä. Lisäksi Arktan työmailla käytetään Cramon Valvomo-kulunvalvontajärjestelmää, jonka kautta hoituvat muun muassa läsnäolotiedot.”

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.