Viking Maltin uuden mallastamon peruskivi on muurattu Lahdessa. Suunnitelman mukaan uusi mallastamo käynnistyy vuonna 2023. Projektin arvo on noin 90 miljoonaa euroa ja kapasiteetti 85 000 tonnia mallasta vuodessa. Yhtiön omistaja Pär-Gustaf Relander ja toimitusjohtaja Kasper Madsen isännöivät peruskiven muurausseremoniaa tulevan tehdasrakennuksen tontilla, Pippo-Kujalassa.

Yhtiö on toiminut jo yli 130 vuotta elintarviketeollisuuden raaka-ainetoimittajana ja sen menestyksen kulmakiviä ovat aina olleet keskittyminen korkeaan laatuun sekä myönteinen asenne innovaatioihin ja uutteen teknologiaan. Uusi tehdas tulee olemaan jatkumo tälle perinteelle. Uuden tehtaan valmistuminen tarjoaa Viking Maltille ainutlaatuisen mahdollisuuden hyödyntää uusinta teknologiaa sekä tuotantotehokkuuden että ympäristöystävällisyyden lisäämiseen. Se mahdollistaa myös yhtiön tuotevalikoiman laajentamisen nykyisestä.

“Maailma ympärillämme muuttuu, teknologia kehittyy ja kestävällä kehityksellä on entistä suurempi merkitys kaikelle mitä teemme. Me teemme oman osuutemme tässä muutoksessa ja tämän myötä koko yhtiömme käy läpi uudistumisen. Vahva yrityskulttuurimme ja perusarvomme luovat pohjan tälle muutokselle” toteaa Pär-Gustaf Relander, Viking Maltin omistaja.

Tärkeä osa peruskiven muurausseremoniassa on aikakapselilla, joka muurataan perustuksiin. Aikakapselin sisään laitettiin mm. laskutikku, ohraa, kauraa, ruista ja papuja sekä kasvomaski. Nämä edustavat sekä yhtiön juuria että tulevaisuutta. Ne muistuttavat myös erikoisesta, Covid19 -pandemian, varjostamasta ajastamme projektin alkaessa. Tästä syystä myös tilaisuuteen kutsuttuja vieraita oli paikalla vain rajoitettu määrä.

Lähde: STT Info

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.