Hanasaaren eteläosaan suunnitellaan kerrostalovaltaista asuinaluetta. Alue vapautuu rakentamiselle, kun Hanasaaren hiilivoimalan toiminta loppuu keväällä 2023. Asukastilaisuus järjestetään Kalasatamassa 11. lokakuuta.

Kalasataman asuinalue kasvaa, kun Hanasaareen suunnitellaan 6-7 kerroksisia umpikortteleita noin 4500 asukkaalle. Suunnittelualue sijaitsee pääosin täytöillä rakennetulla niemellä. Meri ympäröi aluetta kolmesta ilmansuunnasta – etelässä sijaitsee Merihaka, lännessä Sörnäisten rantatie ja idässä Sompasaari.

Jokaisen korttelin sisäpihalle on tarkoitus rakentaa korkeampi torni. Kerrostalojen maantasokerroksiin sijoitetaan liiketiloja. Alueelle suunnitellaan myös sijainti päiväkodille sekä saunalle tai kylpylälle.

Suunnittelualueen poikki on tarkoitus rakentaa kanava ja rannoille puistokaistaleet. Jalankululle ja pyöräilylle kaavaillaan siltaa Käenkujalta yli Sörnäisten rantatien. Myös muita siltayhteyksiä selvitetään.

Asfalttikentät ja hiilivarasto muutetaan urbaaniksi asuinalueeksi

Hanasaaren asemakaavaa muutetaan, koska Hanasaaren voimalan hiilenpoltto on päätetty lopettaa maaliskuun lopussa 2023, jolloin alue vapautuu muuhun käyttöön.

Voimalan huoltorakennus ja laboratoriorakennus on tarkoitus säästää ja niille etsitään uudet toiminnot. Voimalarakennus ei kuulu asemakaava-alueeseen.

Suunnittelualueen ympärillä on samanaikaisesti vireillä myös Sörnäistenrannan ja Energiakorttelin asemakaavat.

Pääosin samalle alueelle laadittu Hanasaaren kärjen asemakaava hyväksyttiin kaupunkisuunnittelulautakunnassa 2009. Asemakaavaa ei kuitenkaan viety valtuuston päätettäväksi useiden ympäristössä tapahtuneiden muutosten ja erilaisten epävarmuuksien johdosta.

Hanasaaren esittely- ja keskustelutilaisuus järjestetään Kaupunkiympäristötalon auditoriossa 11.10.2022 kello 18-20 osoitteessa Työpajankatu 8, Kalasatama.

Lähde: Helsingin Kaupunki
Kuva: Helsingin kaupunkiympäristön toimiala


Muuta luettavaa muualta

Taloudenhallintaan apua ja uusia ajatuksia

Lainamarkkinat ovat myös laajentaneet palveluitaan, ja kuka tahansa meistä aikuisista voi hakea lainaa netistä yhdestä palvelusta ja saada vastauksena useamman lainatarjouksen. Toisaalta myös lukemalla voi oppia lisää historiasta, jonka kautta kuitenkin lähes kaikki nykyajankin tapahtumat ovat selitettävissä. Ja jos sitten siitä talousrahasta jää ylimääräistä, niin ainahan naisena voi sitten shoppailla vaikka uusia vaatteita. Taloudenhallinnan ajatusten mukana tulevat helposti suunnitelmiin myös kierrättäminen ja oma hiilijalanjälki, kysymyksiä, joita pitää silloin tällöin miettiä. Taloudenasioita ajatellessa ja suunnitellessa voi vastaan tulla paljon termejä joista ei ole aiemmin kuullutkaan, kuten annuiteetti ja tasaerä. Tai voihan tilanne olla sellainenkin, että olet tilanteessa missä tarvitset apua toiselta, tai sinä olet se, joka antaa apuja arjen raha-asioiden hoitoon toisen puolesta.

Onko aurinkopaneelit ratkaisu energian säästämiselle?

Aurinkopaneelit on lpaneelit tai laitr, jolla auringon säteily muunnetaan sähköenergiaksi valosähköisen ilmiön avulla.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.