1920-luvulla rakennettu uusklassinen ja tunnelmallinen Yrjönkadun uimahalli tulee kokemaan peruskorjauksen ja palveluiden uudistuksen lähivuosina. Uudistuksella tullaan kehittämään uimahallin palveluita entistä asiakaslähtöisemmiksi ja ympäristöystävällisemmiksi. Kaupunkilaisille ja asiakkaille tarjotaan mahdollisuutta vaikuttaa tuleviin uudistuksiin jo loppuvuoden ja kevätkauden 2022 aikana.

Yrjönkadun uimahalli on yksi Helsingin rakastetuimmista vapaa-ajanviettokohteista. Historiallinen, alkuperäisen ilmeensä säilyttänyt uimahalli vetää kompaktista koostaan huolimatta päivittäin 300-800 asiakasta ja on monen kaupunkilaisen ja matkailijan mielestä tunnelmallisinta mitä Helsingistä löytyy.

Yrjönkadun uimahalli on Suomen ensimmäinen, vuosikymmeniä ainoa julkisessa käytössä ollut uimahalli. Sen on suunnitellut arkkitehti Väinö Vähäkallio ja se vihittiin käyttöön 4.6.1928. Yrjönkadun uimahalli oli alun perin useamman eri palvelun talo, josta löytyi paitsi uintimahdollisuus, myös tenniskenttä, fysikaalinen hoitolaitos, kampaamo, tanssiopisto, silityslaitos ja tanssiravintola. Nykyäänkin Yrjönkadun uimahalli tarjoaa erilaisia palveluita, kuten ravintola Café Yrjön, erilaisia saunoja, toisen kerroksen lepohytit, ryhmäliikuntaa ja kuntosalin.

Uudistus suunnitellaan yhdessä asiakkaiden kanssa

Vuosikymmenien ahkeran käytön jälkeen on tullut aika tehdä perusparannus rakennuksen tiloihin sekä päivittää käsitys siitä, mitä rentoutuminen ja uiminen vanhan ajan kylpylätunnelmaa henkivässä, kauniissa miljöössä keskellä kaupungin keskustaa voi tarkoittaa. Toiminnan muutoksilla tullaan tarjoamaan entistä asiakaslähtöisempiä palveluita sekä parantamaan vaikuttavuutta ja ympäristöystävällisyyttä Helsingin kaupungin hiilineutraalin ohjelman mukaisesti.

”Yrjönkadun uimahalli on aivan uniikki kohde kaupungin liikuntapalveluiden tarjonnassa. On hienoa, että tällainen historiallinen helmi päästään uudistamaan niin, että se palvelee asiakkaiden toiveita entistä paremmin. Tavoitteena on laajentaa Yrjönkadun uimahallin asiakaskuntaa sekä kehittää tilojen monikäyttöisyyttä takaisin ”monen palvelun talon” suuntaan lisäämällä muun muassa ryhmäliikuntamahdollisuuksia”, kertoo Yrjönkadun uimahallin tiimiesihenkilö Kara Koskinen.

Yrjönkadun uimahallin uudistuksen suunnittelu tulee etenemään vaiheittain. Uimahallin tarveselvitystä kootaan parhaillaan kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan toimesta, ja tarveselvitys etenee lautakunnan käsittelyyn helmikuussa 2022. Hankesuunnitelma tehdään vuoden 2022 aikana ja rakennustyöt alkavat vuoden 2024 alussa. Uudistettu uimahalli on tarkoitus avata vuoden 2025 loppukesästä.

Lähde: STT Info

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.